Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През септември обявяват програмата на казанлъшкия театър за новия сезон

Снимка: Светослава Кузманова

Децата да влязат в театъра-там, където се случва магията. Това е една от първите задачи, които си поставя временно изпълняващият длъжността директор на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък Веселин Плачков.  

Целият репертоарен план ще стане ясен през месец септември, но директорът увери, че вече има яснота за предстоящите заглавия, а амбицията му е за съвместна работа с някои от най-изявените режисьори, за да бъдат поставени силни заглавия.

„Има обща яснота в моята глава и на екипа. Ще заложим на не много на брой заглавия, но ще гледаме да изчистим всички подводни камъни, така че творческите продукти да са конвертируеми и да могат да обикалят не само региона, но и България.

Иска ми се да таргетирам така, че репертоарът да обслужва нуждите така, че да има пиеси както за възрастни, така и за учениците, които са много важни“.

В най-скоро време предстои да се въведе и една позабравена театрална форма-кафе-театър или кабаре. „Предварително казвам, че това няма да бъде опошлена форма, а нещо, което да бъде близко до самите артисти, да изходим от тяхното чувство за хумор, с много песни, танци, гости.

Някъде около пет заглавия смятаме да има през новия сезон и за да не звучи само поканата от медиите, смятаме и чрез нас казанлъчани да сложат на първо място казанлъшкия театър преди всички гостуващи.

Аз съм респектиран от адаптивността на артистите, които има тук... Имам намерение да „отгледам“ театрална публика в Казанлък", каза Плачков.

Какво още сподели временно изпълняващият длъжността директор на казанлъшкия Общински театър "Л. Кабакчиев" Веселин Плачков за бъдещето на културната институция, може да чуете в прикачения звуков файл.
По публикацията работи: Гергана Събева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключенците на франкофонския театър с поредна изява на международна сцена

Театралната франкофонска трупа от ученици се завърна от поредния фестивал във Франция . Участниците бяха в Сан-Мало, Франция и в Пардубице, Чехия. - международни театрални ученически франкофонски фестивали. Групата ентусиасти се състои от седем ученици от..

публикувано на 15.05.24 в 15:10

Операта "Норма" на Винченцо Белини с премиера на Старозагорската опера

Операта „Норма“ от Винченцо Белини е новата премиера, която Старозагорската опера ще представи на своите почитатели на 16 и 17 май.  „Норма” ще блесне в пищна постановка в класическата традиция, заяви на пресконференция директорът на операта Огнян..

публикувано на 15.05.24 в 14:53

Книга за създаването на Третата Българска държава представят утре вечер в Казанлък

Монографията на един от най-големите български историци професор Милко Палангурски „Съграждането на модерна България. Нотабилите, Констутицията и князът“, ще бъде представена утре вечер от 17.30 часа в Литературно-художествен музей "Чудомир" в..

публикувано на 15.05.24 в 13:30

Връчиха наградите на националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

Кръстьо Раленков е носител на голямата награда от Десетия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“, организиран от община Сливен. На церемония снощи кметът на общината Стефан Радев връчи на поета плакет, диплом и парична премия в размер на 1500..

публикувано на 15.05.24 в 13:18

Златни успехи донесе ансамбъл "Зорница" в Стара Загора

С четири златни медала и грамоти се завърна старозагорският Ансамбъл за народни песни и танци „Зорница“ при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.  Отличията бяха извоювани на един от най-дългогодишните конкурси в страната, на името на гъдуларя..

публикувано на 15.05.24 в 11:25

Катя Кремзер се изповядва в стихове

Катя Кремзер е от онези лъчезарни жени, които остават белег в съзнанието . От дете живее с музика в душата и подрежда думите в поетични броеници. Словата й облагородяват. Стиховете й носят мъдростта на природните и житейските сезони. Родена е в София...

публикувано на 12.05.24 в 16:40
Валентин Дончевски

"Графика" нова самостоятелна изложба на Валентин Дончевски

Днес, от 18.00 часа, в зала "Лубор Байер" дружеството на Съюза на българските художници в Стара Загора представя самостоятелната изложба "Графика" на Валентин Дончевски. Художникът с китара и поетично перо е подредил 81 творби, създадени през последната..

публикувано на 10.05.24 в 15:33

Детски интеракатвин център в реновираната къща-музей "Хаджи Димитър"

Детски интерактивен център очаква малките посетители в реставрираната къща-музей "Хаджи Димитър", в Сливен. Официалното откриване е тази вечер, от 17 ч., а събитието е част от програмата, посветена на 184 годишнината от рождението на воеводата...

публикувано на 10.05.24 в 14:04

Мащерката - герой в картините и стиховете на Антон Антонов

Днес, от 18.00 часа, в залата за временни експозиции на Художествена галерия - Стара Загора представят самостоятелната изложба "Мащерка" на Антон Антонов. 39 са включените живописни творби, които почитателите на изобразителното изкуство и гостите на Стара..

публикувано на 09.05.24 в 16:55

На разходка в Античността и Средновековието канят в Стара Загора през май

На 18 и на 19 май  граждани и гости на Стара Загора ще имат уникалния шанс да надзърнат във времената, в които градът ни е носел името Августа Траяна и да се разходят и в средновековния Боруй.   Жители и гости на Града на липите ще имат възможност да..

публикувано на 08.05.24 в 09:15