Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава за мярката на сръбския шофьор

Мярката за неотклонение на сръбския шофьор на автобуса, катастрофирал на АМ „Тракия“, ще се гледа днес следобед от Районния съд в Стара Загора. Районна прокуратура е поискала на 40-годишния Д. К. да бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража". Към момента той е в ареста с прокурорско постановление за 72 часа, което изтича днес. 

Срещу сръбския шофьор е повдигнато обвинение за причиняване по непредпазливост на катастрофата на 14 август вечерта. Пълният с деца автобус се преобърна в канавката на км 217 в посока София. Пострадаха 28 души. 12 деца и двама възрастни бяха настанени в болница.

Разследването се наблюдава от Районна прокуратура Стара Загора, под надзора на Апелативна прокуратура – Пловдив.  

Собственикът на катастрофиралия автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения в Сърбия, предаде БГНЕС.

При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др..

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тече процедура по кандидатстване за високотехнологични помощни средства

Общо 10 заявления са подадени към момента по проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщи Петя Чакърова, директорът на Регионална дирекция „Социално..

публикувано на 29.05.24 в 12:26

Как ще се гласува с изгубени, откраднати или невалидни документи?

Български граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи - лична карта или паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени, или с изтекъл срок - имат възможност да гласуват, като задължително условие е да..

публикувано на 29.05.24 в 11:39

Момиче е в болница след ПТП

На 27 май, около 02:25 ч., в с. Манолово, общ. Павел баня, по ул. "Цар Борис III" (част от първокласен път I-6), се е движил л.а. "БМВ" управляван от 18-годишен мъж. На десен завой водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното..

публикувано на 29.05.24 в 11:15

Програма за 1 юни в Стара Загора

„За децата и с децата“ – празнична програма за  1 юни – Ден на детето в Стара Загора 1 юни /събота/ 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара Загора Концерт на деца от детски градини 10.00 – 13.00 часа, бул. „М. М. Кусев“ /източно от сградата..

публикувано на 29.05.24 в 10:46

Ден без автомобили в Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и служители на администрацията се включиха в инициативата „Ден без автомобили“. Целта на кампанията е да насърчи жителите на Хасково да се придвижват до работните си места по алтернативен начин, без да..

публикувано на 29.05.24 в 09:51

НЧ „Христо Ботев 1874“ в чирпанското село Рупките ще отбележи 150 години от създаването си на 1 юни

Едно от най-старите читалища в България  - НЧ „Христо Ботев 1874“  в чирпанското село Рупките ще отбележи 150 години от създаването си на 1 юни. Празникът ще започне от 18ч. и ще включва различни прояви на Дамския и Детския клубове в читалището, както и..

публикувано на 29.05.24 в 09:30
Росица Матева

ЦИК: Гражданите да се информират за изборните си права

Важно е гражданите да се информират за своите избирателни права. За избор на евродепутати гласоподавателите трябва да имат уседналост поне 3 месеца назад, тоест към 9 март да имат настоящ адрес в страната или в държава членка на ЕС, но това трябва да бъде..

публикувано на 29.05.24 в 09:05

Днес ни очаква дъжд, на места са възможни и градушки

Атмосферното налягане е близко до средното за май - ще се понижава. Днес въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската низина и по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 29.05.24 в 06:20

Отделение за продължително лечение на нервни болести разкриха в Котел

Отделение за продължително лечение по нервни болести бе разкрито в Специализираната болница за рехабилитация  на деца в Котел. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева присъства на откриването му. Министерство на здравеопазването отпусна..

публикувано на 29.05.24 в 05:49

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителна агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни..

публикувано на 28.05.24 в 16:27