Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни разкопават и "Гурко" заради водния проект в Стара Загора

Автобусите ще се движат по бул. "Христо Ботев"

Снимка: БГНЕС

След 25 септември ще започне поетапното разкопаване на бул. „Гурко“ в Стара Загора във връзка с изпълнението на ВиК-проекта. Ще бъде подменена канализацията и водопровода, което ще създаде още повече неудобства за старозагорци, както и промяна в транспортната схема, обясни за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.

Улицата ще бъде затваряна на участъци, като за автомобили ще се използват незатворените места. Автобусите обаче ще преминават по бул. „Христо Ботев“. Според ВиК дружеството срокът за изпълнението ще бъде двумесечен.

Въпреки че не е възложител на проекта, от общината ще извършват контрол върху сроковете и изпълнението на разкопаните участъци.

„Ако те не спазват обещаните срокове, ние няма как да ги глобим, освен да задържим гаранциите, които внасят при нас за добро изпълнение. Ще ги притискаме да работят бързо и качествено“, поясни Тодоров.

Тази неделя, 25 септември трябва да бъдат пуснати за движение улиците „Августа Траяна“ и „Методий Кусев“. В най-кратки срокове трябва да се асфалтират разкопаните участъци на кръстовищата на „Христо Ботев“ и Парчевич“ и на бул. „Славянски“ и „Парчевич“.


Още по темата чуйте от интервюто на кмета Живко Тодоров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дискусия за еврото и професиите на бъдещето се проведе в Стара Загора

„Бизнесът – готов за еврото“ и „Професиите на бъдещето“ бяха темите на провелата се днес в Тракийския университет работна среща с участието на икономиста Левон Хампарцумян и бившия представител на ЕК в София и Загреб Огнян Златев. Организатор на..

публикувано на 26.04.24 в 16:13
Хасково

"Възраждане" - Хасково искат оставката на председателя на РИК

„Възраждане“ – Хасково са първата политическа сила, обвила листатата си за предстоящите парламентарни и общински избори. Водач в листата за народни представители ще бъде Георги Георгиев, който и в момента е депутат. От „Възраждане“ заявиха, че..

публикувано на 26.04.24 в 15:59
УМБАЛ

В Университетската болница в Стара Загора ще правят PCR тестове за коклюш

От понеделник лабораторията в Университетската болница в Стара Загора ще прави PCR тестове за коклюш, информира директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и областта и..

публикувано на 26.04.24 в 15:53

„Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе в неделя

Традиционното издание на издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва - Цветница 2024" ще се проведе на самия празник. Тази година той е на 29 април (неделя) . Юбилейното 20 издание ще се състои на сцената в парк "Артилерийски" от..

публикувано на 26.04.24 в 14:40
Снимка: община Мъглиж

С богата програма Мъглиж ще отбележи своя празник

С богата и разнообразна празнична програма и тази година Мъглиж ще отбележи по традиция своя празник на Цветница. Празненствата ще започнат още на в събота на Лазаровден.  В събота сутринта , лазарки ще обиколят къщите на Мъглиж, за да пеят за..

публикувано на 26.04.24 в 14:15

Поправят стари вещи на чаша кафе в Стара Загора

Среща под мотото "Поправи с приятели"  ще се проведе на 27 април  (събота) в Стара Загора. Целта на събитието е старозагорци да занесат стари свои уреди или вещи, които майстори на място да поправят в приятна обстановка и на чаша кафе. „Срещата е..

публикувано на 26.04.24 в 14:00

Описват щетите от градушката в Чирпанско

В община Чирпан продължава огледът и описването на щетите от вчерашната градушка, която на места достигна големината на орех. Засегнати са хиляди декари земеделски площи със зърнени култури и овощни насаждения. Зетьово е едно от най-пострадалите..

публикувано на 26.04.24 в 13:35

Наближава фестивалът „Цветовете на джаза“ в Стара Загора

Малко повече от месец до емблематичния фестивал „Цветовете на джаза“ в Стара Загора „Цветовете на джаза“ дава среща на колоритни родни джаз изпълнители, обичани и с нетърпение чакани от публиката. На едно от най-магичните места за Стара Загора -..

публикувано на 26.04.24 в 12:03

МВР с мерки за безопасни празници

Комплекс от мерки за гарантиране на обществения ред, сигурността и безпроблемното придвижване на гражданите по време на предстоящите празници – Лазаровден, Цветница, Великден, 1-ви май, Гергьовден са планирани и предстои да бъдат осъществени от..

публикувано на 26.04.24 в 11:11

В Хасково заседава старият общински съвет

Днес за първи път в Хасково заседава старият Общински съвет с мандат 2019-2023 година. Това се налага заради касирането на изборите и назначаването с указ за провеждането на нови на 23 юни. Дневният ред съдържа 20 точки. В началото на заседанието..

публикувано на 26.04.24 в 10:07