Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приложение и сайт за градския транспорт пускат в Ямбол

Приложение и сайт ще показват в реално време движението и ще предоставят информация за градския транспорт в Ямбол. Жителите и гостите на града, които ползват градския транспорт вече могат да използват и безплатното мобилно приложение „BusYambol“, както и сайта за информация за пътниците - https://transport.yambol.bg/. Идеята е на община Ямбол, а целта е да бъдат улеснени гражданите при свето пътуване.

Чрез сайта и чрез приложението се показват разписанията и в реално време се предоставя актуална информация за движението и времето на заминаване на градските автобуси. Налична е и карта с всички спирки, показваща местоположението на автобусите, изписва се и реалното време за достигане на желаната крайна дестинация от пътуващия.

Потребителите на сайта и приложението имат възможност за лесен и бърз достъп до спирки, които представляват интерес, с непрекъснато обновяваща се информация за най-близките превозни средства, които се очаква да пристигнат. Пътниците ще могат да намерят и информация за актуални разписания за различните дни от седмицата както по линии, така и планирани преминавания на автобусите по спирки.

Приложенията работят в синхрон с цялата информационна система, която включва GPS устройствата, поставени в автобусите. Предстои и монтиране на информационни устройства по основните спирки в града.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Енергийната комисия прие решение за придобиване от държавата на дълготрайни активи на "Мини Марица-изток"

Енергийната комисия прие на извънредно заседание проект на решение, с което се предвижда придобиване от държавата на дълготрайни активи на "Мини Марица - изток". На министъра на енергетиката се възлага да предприеме всички необходими законови мерки във..

публикувано на 25.09.24 в 23:03

Борисов: Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ

Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ за да изпълни обещаното в кампанията, заяви в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов. Той обяви сигурността и образованието като основни приоритети, а за енергетиците от "Марица-изток" каза, че парите..

публикувано на 25.09.24 в 21:13
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова преди тегленето на жребия за номера в бюлетината на партиите и коалициите.

Изтеглиха номерата в бюлетината за гласуване

В Централната избирателна комисия бяха определени чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване между партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите на 27 октомври. Стана ясно, че "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) ще се..

публикувано на 25.09.24 в 16:57

По-малко кандидати за депутати в Ямболско

Намалява броят на кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 27 листи в районната комисия са включени 135 имена, докато на изборите през юни, претендентите са били 153. По 33 кандидатите ще се борят  за..

публикувано на 25.09.24 в 16:55
Община Казанлък

Подменят осветлението в 14 казанлъшки села

Община Казанлък спечели финансиране по предложение за изпълнение на инвестиция „Рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление на община Казанлък – Етап 2. Изпълнението му ще осигури енергийна ефективност на..

публикувано на 25.09.24 в 16:47

Трудова борса в Стара Загора срещна над 600 търсещи заетост с работодатели

Повече от 600 посетители - безработни, работещи с желание да сменят работното си място и студенти посетиха трудовата борса, която организира днес териториалното подразделение на Агенцията по заетостта в Стара Загора. Събитието изпълни Общинска спортна..

публикувано на 25.09.24 в 15:47

Стара Загора е петият град в Европейската мрежа на автентични градове

В съвместен информационен ден Община Стара Загора и Патентното ведомство на Република България представиха проекта „Европейска мрежа за автентични градове“. Целта на събитието е запознаване на широката общественост със същността на европейската..

публикувано на 25.09.24 в 15:46
Община Стара Загора

Община Стара Загора разкрива четири нови социални услуги

Община Стара Загора има готовност да създаде четири нови здравно-социални услуги, предназначени за пълнолетни хора с психични разстройства или физически увреждания. Предложението за нов ангажимент към уязвимите групи е направено от кмета на..

обновено на 25.09.24 в 15:27

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, стана ясно след публикации в публичното пространство. Причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата...

публикувано на 25.09.24 в 15:01

Тротинетките в Стара Загора ще се движат с 5 км в час

Повече от 105 точки ще бъдат разгледани на предстоящата утре сесия на общинския съвет в Стара Загора. Днес групата съветници на ГЕРБ даде информация за част от предложенията. Общинските съветници на ГЕРБ ще подкрепят предложените от..

публикувано на 25.09.24 в 13:39