Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложение на пчелни продукти ще се проведе в Ямбол

Първото изложение на пчелни продукти в Ямбол ще се проведе на 27 октомври, четвъртък, от 8:00 до 18:30 часа, на пл. "Освобождение"1 (пред Безистена). На откриването, което ще бъде в 10:00 часа, ще присъстват кметът на Ямбол Валентин Ревански и Георги Събев - заместник-министър на земеделието, храните и горите.

Една от основните цели на това изложение е да се помогне на местните производители и тяхната реализация на пазара да бъде още по-успешна

Организатори на събитието са Община Ямбол и фондация "Ямбол - вкус и традиции". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийският университет откри кандидатстудентската си кампания

Тракийският университет откри официално кандидатстудентската си кампания. Още в първия час над 100 души попълниха документите и за кандидатстване. Кампанията беше открита с водосвет за здраве и успех на всички кандидат-студенти и преподаватели,..

публикувано на 03.06.24 в 15:26

„Горска класна стая“ и в Казанлък

ДГС – Казанлък се включи в кампанията „Горска класна стая“. Тя стартира преди дни по инициатива на Изпълнителна агенция по горите и се провежда в над 20 горски стопанства. Целта е гората да се покаже като уникална класна стая, където подрастващите..

публикувано на 03.06.24 в 13:31
През април се проведе пореден протест на жилетите в района.

Протестиращи блокират безсрочно пътя Гълъбово-Мъдрец

Жители на няколко села в община Гълъбово излизат на пореден протест с искане за основен ремонт на пътя Гълъбово- Мъдрец. Недоволните се събират в 6 сутринта във вторник и се канят да блокират трафика безсрочно. По пътя преминават и работещите в част..

публикувано на 03.06.24 в 13:09

В Симеоновград разследват убийство и самоубийство

Убийство и последвало самоубийство разследват полицаите от Областната дирекция на полицията в Хасково. Случаят е от вчера в Симеоновград, когато мъж е наръгал  смъртоносно с нож баща си, след което е сложил край на живота си, като се е хвърлил пред..

публикувано на 03.06.24 в 13:01

Засякоха автомобил с 221 км/ч на магистрала "Тракия"

Автомобил, движещ се със скорост от 221 км/ч е бил засечен на автомагистрала „Тракия" в сливенския участък. Колата се е движила през нощта, а нарушението е заснето от полицията. В момента се издирва водача на автомобила.  През почивните дни са..

публикувано на 03.06.24 в 11:54
Обвиняемият Георги Георгиев.

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Очаквам справедлива, но..

публикувано на 03.06.24 в 09:27

Жълт код за валежи с гръмотевици и градушки за област Стара Загора

Оранжев код за валежи с гръмотевици е обявен за днес в областите Ловеч, Плевен, Враца и Монтана, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Там в следобедните часове и привечер ще има краткотрайни валежи с гръмотевици...

публикувано на 03.06.24 в 05:30
Град Стара Загора

Местят 10 групи на детски градини заради ремонти

Три детски градини в Стара Загора ще бъдат основно ремонтирани през летните месеци. В две от тях вече започна работа, като децата ще бъдат пребазирани в други детски заведения.  Ремонтните дейности в ДГ № 31 „Слънце“ и № 33 „Люляк“, вече..

публикувано на 02.06.24 в 17:42

Празниците на розата в Казанлък са част от новия филм на проф. Бетани Хюз

Празниците на розата в Казанлък ще бъдат част от най-новия филм, който снима у нас световноизвестният историк и водещ проф. Бетани Хюз. Това е втора документална лента за съкровищата на България, която тя подготвя. Филмът ще бъде излъчен в над 120..

публикувано на 02.06.24 в 17:30
Празници на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в шествието за Празника на розата в Казанлък

Повече от 5500 участници се включиха в тазгодишното карнавално шествие, с което бяха закрити Празниците на розата в Казанлък. Тази година мотото му е „Прелестите на Долината на розите“. Множеството по традиция беше водено от новата Царица роза..

публикувано на 02.06.24 в 13:32