Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белодробната болница в Стара Загора е в ремонт и с лист на чакащи за хоспитализация


Преди няколко седмици започна ремонт на Ремонт в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания- Стара Загора ЕООД. Проектът е към Министертсвото на здравеопазването и е свързан с ковидните отделения в лечебните заведения. Това съобщи за Радио Стара Загора управителя на лечебното заведение д-р Камелия Харачерова и поясни, че става дума за смяна на настилки, дограма, поставяне на климатици, ремонт на стаите за преобличане и кабинетите. 

Няма как да бъдем релокализирани, коментира още д-р Харачерова, направена е реорганизация на наличните помещения и функционираме, но лечебното заведение в момента е изключително натоварено. По думите й леглата са заети на 95%, а вече има и лист на чакащите за хоспитализация. Правим преценка за всеки пациент по отделно с колегите, коментира д-р Харачерова и поясни, че в момента има много пациенти с ковид, такива, които са с усложнения след ковид, а и такива, които са със астма и ХОББ, които са обострени и се налага хоспитализация. 

Управителя на Белодробната болница в Стара Загора допълни, че е получила уверение от фирмата-изпълнител, че ремонтът трябва да приключи в рамките на два месеца. 

Още по темата, чуйте в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 27 хиляди еднодневни трудови договори в Старозагорско

Над 27 000 еднодневни трудови договори са регистрирани в област Стара Загора от началото на годината. По традиция най-многобройни са те за  розобер и поддръжка на лозята.  Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел..

публикувано на 04.06.24 в 13:54

Ямбол ще има парк за екстремни спортове

Любителите на екстремните улични спортове в  Ямбол ще имат свой парк с площадки, паркова мебел и осветление. Това стана възможно след одобрения проект на Община Ямбол по  Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни проекти на..

публикувано на 04.06.24 в 12:52

Евакуираха млада жена от горящ апартамент в Стара Загора, подозират умишлен палеж

Млада жена пострада при пожар в апартамент в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11,30 в жилищна сграда на ул „Граф Игнатиев“ 28. На място са пристигнали три екипа на пожарната. От терасата на горящия апартамент с помощта на стълба са..

публикувано на 04.06.24 в 12:04

Хасково стартира проект за подмяна на старите отоплителни уреди с екологични

Жителите на Хасково вече могат да подават заявления за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди в домовете си с нови екологично чисти. Кметът Станислав Дечев обяви началото на програмата „Подобряване качеството на атмосферния въздух в..

публикувано на 04.06.24 в 11:24

Акция срещу престъпността и купуването на гласове в Хасковско, има арестувани

Операция срещу престъпността и купуването на гласове се провежда от днес сутринта в цялата област Хасково.  В рамките на акцията полицаи проверяват всички автомобили влизащи и излизащи от в кв. „Република“ в Хасково.  Към момента има трима арестувани ,..

публикувано на 04.06.24 в 11:20

Над 3800 са непридружените деца, които влизат в България всяка година

3843 са непридружените деца, минали нашата граница, само за изминалата година. Техният брой от началото на тази година е 416. Те са предимно от Сирия и Афганистан. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Ивайло Ябълкаров  от Фондация „Мисия..

публикувано на 04.06.24 в 10:16

Слънчево и горещо, но се очакват обилни валежи

Днес ще преобладава слънчево време, но въздушната маса ще е силно неустойчива. В много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в централната част на страната, където..

публикувано на 04.06.24 в 08:39

Христо Мутафчиев: Пари за култура има, но те трябва да се отразят на доходите на хората

Пари за култура в момента  има, но важното е те да достигнат до хората и да се отразят на техните доходи. Това коментира снощи в Ямбол председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Министерството на културата разполага с един от най-големите..

публикувано на 04.06.24 в 08:17

Партньорство между културни и образователни институции в Казанлък ще дадат за пример на национална конференция

"Партньорството между културните и учебни институции в сферата на предучилищното образование в община Казанлък е ценен пример, който може да послужи на развитието на предучилищното образование. Тъкмо това ще демонстрираме пред колеги в сферата на..

публикувано на 04.06.24 в 08:00
Инж. Йордан Вълчев

Директорът на АПИ обеща пред протестиращите: Ремонтът ще започне до 2 седмици

" Ние можем да уверим, че в рамките на две седмици ще започне същинското строителство ", каза пред репортер на Радио Стара Загора инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Той дойде на мястото на протеста край..

публикувано на 04.06.24 в 07:34