Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министър Пулев обеща прозрачност при разпределяне на средствата по ПВУ

От област Сливен в Министерство на иновациите и растежа са подадени 37 проектни предложения на стойност близо 11 милиона лева. Това обяви в Сливен министър Александър Пулев, който заедно с екипа си се срещна с бизнеса и разясни възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на Европейския съюз.

Очаква се по Плана до края на годината към предприятията да тръгнат 600 млн. лв. по четири процедури.

Министър Пулев обеща, че парите ще достигнат до фирмите по чист и прозрачен начин. Той подчерта, че Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) е отворен и работи:

"Имаме нова точкова система, която ще осигури максимална прозрачност. Ще се стимулират фирми, които реално са нови в тези процеси". 

Началникът на кабинета на министъра Красимир Якимов обяви, че в област Сливен има регистрирани 7013 фирми – микро, макро и средни предприятия, "което ги прави допустими за почти всички процедури, които се отварят и които предстои да бъдат отворени". 

Александър Пулев посочи още, че по линия на структурните фондове през Министерството ще бъдат осигурени 5 млрд. лв. за бизнеса.


БНР подкасти:

Още от категорията

Павлина Делчева: Има нужда от повече приемни родители

31 осиновявания са осъществени през 2022 г. в област Стара Загора. Това е с 4 повече от предишната 2021, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Павлина Делчева, директор на „Социално подпомагане“ в Стара Загора. По думите й, осиновяването..

публикувано на 30.01.23 в 09:38
УМБАЛ

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край село Хрищени, са в стабилно състояние

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край с. Хрищени в събота вечерта, остават в стабилно състояние. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ „Киркович“ - Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Двамата бяха настанени в лечебното..

обновено на 30.01.23 в 09:24

До 20 хиляди лева за нов бизнес на хора с увреждания

До 20 хиляди лева могат да получат хора с увреждания, за да стартират собствен бизнес по конкурс на Агенцията за хората с увреждания. Тя ще финансира с до 740  хиляди лева и предложения за създаване на Центрове за защитена заетост. Кандидатът за..

публикувано на 30.01.23 в 08:30

Актуална пътна обстановка в област Стара Загора

Видимостта на прохода „Шипка“ е намалена до 100 метра заради мъгла. Вали слаб сняг. Пътните настилки са обработени. Температурата е -4 градуса. На Прохода на Републиката пътят е частично заледен и обработен. Времето е облачно, но видимостта е..

публикувано на 30.01.23 в 06:26

Учениците в област Стара Загора се връщат в класните стаи

Учениците  в Старозагорска област ще се завърнат в класните стаи днес През изминалите четири учебни дни те се обучаваха от разстояние в  електронна среда  и няма никакви индикации, това да продължи, увери началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 30.01.23 в 05:42

Откриха Мартин Георгиев на гарата в София

20-годишният студент Мартин Георгиев, който изчезна на 25 януари, е открит в София. Това съобщи майка му София Георгиева, по чийто сигнал студентът беше издирван. Младежът беше в неизвестност от сряда вечерта. Тогава трябва да се е качил във влака от..

публикувано на 29.01.23 в 19:34
Традиционно облекло от Новозагорско, Твърдица и Котленско.

Къща-музей "Сливенски бит" съхранява етнографското наследство на Сливен и региона

"Къщата е музей от 1963 г., като първоначално са представени занаятите - грънчарство, медникарство, килимарството и др. През 2009 г. е открита новата експозиция "Традиционна култура от Сливенско", като акцентът е върху обредите и обичаите в нашия край",..

публикувано на 29.01.23 в 17:26
Снимката е илюстративна, архив.

До 80 метра е намалена видимостта на прохода "Шипка"

Заради мъгла е намалена до 80 метра  видимостта на прохода "Шипка". Има слаб снеговалеж. Пътните настилки са обработени.  На Прохода на Републиката също вали слаб сняг. Пътните настилки са мокри, а видимостта е добра.  На АМ "Тракия" и  АМ "Марица"..

публикувано на 29.01.23 в 16:20

Продължава издирването на Мартин Георгиев от Пловдив

Полицията продължава издирването на 20-годишния студент Мартин Георгиев от Пловдив. Припомняме, че младежът, който учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора е в неизвестност от 25 януари. Тогава той е тръгнал с влака от Пловдив, защото на следващия ден..

публикувано на 29.01.23 в 12:36
Община Ямбол

Поскъпват наемите на общински нежилищни имоти в Ямбол

С почти 17 процента се увеличава размерът на месечните наеми на нежилищните общински имоти в Ямбол. Решението за повишението на цените беше взето на първото за тазигодина заседание на Общинския съвет, информира кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 29.01.23 в 12:26