Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тридневна регионална академия на Жени-ГЕРБ се провежда в Стара Загора

Днес в Стара Загора бе открита есенната регионална академия на Жени-ГЕРБ. На форума ще присъства и председателят на формацията Бойко Борисов. „Политики за борба срещу насилието спрямо жените“ е официалната тема на академията. Председателят на Жени-ГЕРБ Екатерина Йорданова изрази надежда при откриването, че българското общество ще се ангажира в по-голяма степен с проблема, свързан с насилието над жени. Своето приветствие към присъстващите отправиха областният координатор на ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев, както и народният представител Радомир Чолаков. Официални гости на есенната академия са още депутатът Илиана Жекова, Йоана Йончева-Фильова – зам.-председател на Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ и организационният секретар на ГЕРБ – Стара Загора Николай Диков.

В петък вечерта дамите бяха част от публиката на завладяващото представление на балета „Лешникотрошачката“ в Старозагорската опера. 


Още от категорията

Оценката за поведение на учениците-закъсняла или ненужна мярка

Може ли да оценяват поведението на нашите деца в училище, и то с оценка? Може, защото образователният синдикат излезе с подобно предложение, което обаче не е отсега. Темата е обсъждана през годините, а преди демокрацията дори е имало оценка..

публикувано на 30.01.23 в 10:38

Спад на заболелите в област Ямбол

С пада заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в ямболска област.  От здравната инспекция в града уточниха, че грипната епидемия, обявена до 31 януари, няма да бъде удължавана , информира кореспондентът ни Даниела Костова.  Данните от..

публикувано на 30.01.23 в 10:38

Спада броят на заболелите в старозагорско

Броят на острите респираторни заболявания на територията на област Стара Загора започва да спад а. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Контрол на заразните болести“ в РЗИ Стара Загора.  През..

публикувано на 30.01.23 в 10:09

Павлина Делчева: Има нужда от повече приемни родители

31 осиновявания са осъществени през 2022 г. в област Стара Загора. Това е с 4 повече от предишната 2021, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Павлина Делчева, директор на „Социално подпомагане“ в Стара Загора. По думите й, осиновяването..

публикувано на 30.01.23 в 09:38
УМБАЛ

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край село Хрищени, са в стабилно състояние

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край с. Хрищени в събота вечерта, остават в стабилно състояние. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ „Киркович“ - Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Двамата бяха настанени в лечебното..

обновено на 30.01.23 в 09:24

До 20 хиляди лева за нов бизнес на хора с увреждания

До 20 хиляди лева могат да получат хора с увреждания, за да стартират собствен бизнес по конкурс на Агенцията за хората с увреждания. Тя ще финансира с до 740  хиляди лева и предложения за създаване на Центрове за защитена заетост. Кандидатът за..

публикувано на 30.01.23 в 08:30

Актуална пътна обстановка в област Стара Загора

Видимостта на прохода „Шипка“ е намалена до 100 метра заради мъгла. Вали слаб сняг. Пътните настилки са обработени. Температурата е -4 градуса. На Прохода на Републиката пътят е частично заледен и обработен. Времето е облачно, но видимостта е..

публикувано на 30.01.23 в 06:26

Учениците в област Стара Загора се връщат в класните стаи

Учениците  в Старозагорска област ще се завърнат в класните стаи днес През изминалите четири учебни дни те се обучаваха от разстояние в  електронна среда  и няма никакви индикации, това да продължи, увери началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 30.01.23 в 05:42

Откриха Мартин Георгиев на гарата в София

20-годишният студент Мартин Георгиев, който изчезна на 25 януари, е открит в София. Това съобщи майка му София Георгиева, по чийто сигнал студентът беше издирван. Младежът беше в неизвестност от сряда вечерта. Тогава трябва да се е качил във влака от..

публикувано на 29.01.23 в 19:34
Традиционно облекло от Новозагорско, Твърдица и Котленско.

Къща-музей "Сливенски бит" съхранява етнографското наследство на Сливен и региона

"Къщата е музей от 1963 г., като първоначално са представени занаятите - грънчарство, медникарство, килимарството и др. През 2009 г. е открита новата експозиция "Традиционна култура от Сливенско", като акцентът е върху обредите и обичаите в нашия край",..

публикувано на 29.01.23 в 17:26