Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стилиян Попчев: Случилото се в Перник е недопустимо

"Берое" ще излезе със становище

Снимка: Чавдар Златев

Няколко фенове на „Берое“ са пострадали в резултат на нападението с камъни и железа от страна на привърженици на „Миньор“(Перник). Инцидентът се случи в хода на вчерашния двубой от турнира за Купата на България, спечелен от старозагорци с 2:0. Двама от пострадалите, един от които непълнолетно лице, са били откарани в болница в Перник, където са получили медицинска помощ. С травма е и Александър Мечев – длъжностно лице от на ПФК „Берое“. Той разкри, че около 15 автомобила на фенове от Стара Загора са били потрошени от последвалите действия на агитката на „Миньор“. Мечев отбеляза, че привържениците на отбора от Перник са били въоръжени с колове, дървета, включително с талпи с по няколко пирона забити в тях. "Безумие е подобни предмети да бъдат вкарвани на спортно съоръжение за двубой от Купата на България", заяви Александър Мечев. 

Изпълнителният директор на ПФК „Берое“ Стилиян Попчев определи като недопустими ексцесии на стадиона в Перник. По думите му организацията на двубоя е била подценена. Утре „Берое“ ще излезе със становище за инцидента. Очаква се и докладът на делегата на БФС.БНР подкасти:

Още от категорията

Оценката за поведение на учениците-закъсняла или ненужна мярка

Може ли да оценяват поведението на нашите деца в училище, и то с оценка? Може, защото образователният синдикат излезе с подобно предложение, което обаче не е отсега. Темата е обсъждана през годините, а преди демокрацията дори е имало оценка..

публикувано на 30.01.23 в 10:38

Спад на заболелите в област Ямбол

С пада заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в ямболска област.  От здравната инспекция в града уточниха, че грипната епидемия, обявена до 31 януари, няма да бъде удължавана , информира кореспондентът ни Даниела Костова.  Данните от..

публикувано на 30.01.23 в 10:38

Спада броят на заболелите в старозагорско

Броят на острите респираторни заболявания на територията на област Стара Загора започва да спад а. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Контрол на заразните болести“ в РЗИ Стара Загора.  През..

публикувано на 30.01.23 в 10:09

Павлина Делчева: Има нужда от повече приемни родители

31 осиновявания са осъществени през 2022 г. в област Стара Загора. Това е с 4 повече от предишната 2021, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Павлина Делчева, директор на „Социално подпомагане“ в Стара Загора. По думите й, осиновяването..

публикувано на 30.01.23 в 09:38
УМБАЛ

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край село Хрищени, са в стабилно състояние

Бащата и синът, пострадали при катастрофата край с. Хрищени в събота вечерта, остават в стабилно състояние. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ „Киркович“ - Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Двамата бяха настанени в лечебното..

обновено на 30.01.23 в 09:24

До 20 хиляди лева за нов бизнес на хора с увреждания

До 20 хиляди лева могат да получат хора с увреждания, за да стартират собствен бизнес по конкурс на Агенцията за хората с увреждания. Тя ще финансира с до 740  хиляди лева и предложения за създаване на Центрове за защитена заетост. Кандидатът за..

публикувано на 30.01.23 в 08:30

Актуална пътна обстановка в област Стара Загора

Видимостта на прохода „Шипка“ е намалена до 100 метра заради мъгла. Вали слаб сняг. Пътните настилки са обработени. Температурата е -4 градуса. На Прохода на Републиката пътят е частично заледен и обработен. Времето е облачно, но видимостта е..

публикувано на 30.01.23 в 06:26

Учениците в област Стара Загора се връщат в класните стаи

Учениците  в Старозагорска област ще се завърнат в класните стаи днес През изминалите четири учебни дни те се обучаваха от разстояние в  електронна среда  и няма никакви индикации, това да продължи, увери началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 30.01.23 в 05:42

Откриха Мартин Георгиев на гарата в София

20-годишният студент Мартин Георгиев, който изчезна на 25 януари, е открит в София. Това съобщи майка му София Георгиева, по чийто сигнал студентът беше издирван. Младежът беше в неизвестност от сряда вечерта. Тогава трябва да се е качил във влака от..

публикувано на 29.01.23 в 19:34
Традиционно облекло от Новозагорско, Твърдица и Котленско.

Къща-музей "Сливенски бит" съхранява етнографското наследство на Сливен и региона

"Къщата е музей от 1963 г., като първоначално са представени занаятите - грънчарство, медникарство, килимарството и др. През 2009 г. е открита новата експозиция "Традиционна култура от Сливенско", като акцентът е върху обредите и обичаите в нашия край",..

публикувано на 29.01.23 в 17:26