Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Стара Загора е готова за зимни условия

Снимка: БГНЕС

Област Стара Загора е напълно готова за зимни условия и времето не ни изненада. Това каза в ефира на Радио Стара Загора заместник-областният управител Петър Бояджиев. Той допълни, че 89 машини са в готовност за поддръжката на пътищата и двете магистрали на територията на Старозагорско.

" В тях са включени и патрулни автомобили, които непрекъснато обхождат районите, за да предоставят актуална информация за състоянието на пътищата, както и специализирани комбинирани машини. Също така на Прохода на Републиката има специализирани машини, които могат да извеждат аварирали товарни автомобили. 31 са машините по АМ "Тракия" и 8 по АМ "Марица", каза Бояджиев

Създадена е и организация, съвместно с РДБПЗН за изготвяне на списък с всички актуални обекти в планинските райони и техните телефони. При евентуални екстремални зимни условия Втора Тунджанска механизирана бригада също ще съдейства при необходимост за извеждане на хора. Изготвен е и план за действие при евентуално бедствено положение в населено място. Предвид настъпилите множество катастрофи при падането още на първия сняг, заместник областният управител призова шофьорите да карат внимателно и отговорно.



По публикацията работи: Николета Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит

Миряни от Сливенската епархия ще протестират срещу избора на Сливенски митрополит. Те се събират в 15.30 часа пред Светия синод в София. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани и не приемат за Сливенски владика сегашните кандидати достигнали..

публикувано на 25.05.24 в 12:25

Изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна секция и по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес..

публикувано на 25.05.24 в 09:45
Община Сливен

Сливен е домакин на Международния фестивал „Приятелство без граници"

В Сливен днес  започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници". Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.  Дефилето на участниците ще бъде днес от 17.00 часа...

публикувано на 25.05.24 в 09:37

Старозагорската продукция „Красива птичка с цвят зелен” триумфира с "Аскеер"

Първата съвместна продукция на Драматичен театър „Гео Милев” и Старозагорската опера „Красива птичка с цвят зелен” бе отличена с "Аскеер" за най-добро представление на официална церемония в театър "Българска армия" снощи. Спектакълът е философска приказка..

публикувано на 25.05.24 в 06:42

Прогноза за времето

В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на..

публикувано на 25.05.24 в 06:37

Сливен отбеляза 24 май

В Сливен с празнично шествие от ученици, учители и граждани бе отбелязан 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука просвета и култура. Многолюдното шествие завърши на централния площад пред паметника на „Хаджи Димитър", където бе..

публикувано на 24.05.24 в 17:10
Проход на републиката

Мотоциклетист загина при катастрофата в Прохода на Републиката

Мотоциклетист е загинал на място при катастрофата в Прохода на Републиката, съобщиха от полицията във Велико Търново. По първоначална информация в района на село Въглевци са се ударили турски тир и два мотоциклета.  Екипи на полицията отклоняват..

публикувано на 24.05.24 в 16:35

Искам Науката да е красива, вдъхновяваща, достъпна за учениците

Носителят на наградата "Аргира Жечкова" на община Сливен за 2024-та година е Росица Делчева . Тя е учител с 35 - годишен стаж, 19 от тях - като преподавател в ППМГ "Добри Чинтулов". Освен знания по Биология и Здравно образование, тя успява да увлече..

обновено на 24.05.24 в 13:26
Община Сливен

Празнични събития в Сливен за 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В..

публикувано на 24.05.24 в 09:51

Празнично шествие в Ямбол за 24 май

С многолюдно празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма Ямбол отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално бяха връчени и наградите за принос в образованието и просветата, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 24.05.24 в 09:42