Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фолклорен концерт ще открие коледния базар в Свиленград

2
Снимка: Кристина Русева

 Днес поставят коледното дърво в Свиленград, а коледните светлини ще бъдат запалени в 17 ч. на 7-ми декември с пристигането на любимия Дядо Коледа. Празничният Коледният базар  ще бъде  разположен в района на Общинския пазар и ще бъде открит с открит с концерт  на младите народни изпълнители Деница Янкова и Веселин Василев.  Откриването щ бъде на 10 декември, а началото на концерта е в 11.00 часа.

 Общо пет дървени къщички ще предлагат различни коледни и новогодишни сувенири, детски играчки и други стоки, подходящи за подаръци, ще се предлага също топла скара и вино. Една от къщичките ще предлага сувенири  за подпомагане на различни каузи в подкрепа на нуждаещи се.

  „Ще спазим традицията за най-доброто младо вино на празника, организиран от Ротари клуб – Свиленград. Събитието ще се проведе на 17 декември от 11 часа на Коледния базар.“, съобщи Анелия Георгиева, заместник-кмет „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“.

  За първа година в празничната програма е включена и благотворителна гала боксова вечер с участието на бокьори от страната и чужбина. Като специални гости от Общината са поканили Кубрат и Тервел Пулеви. Събитието е в спортната зала на града на 9-ти декември. Средствата, събрани от вечерта,  къщичката на благотворителността и  другите благотворителни инициативи ще подпомогнат социалния фонд в община Свиленград за подпомагане на деца, нуждаещи се от лечение или в тежко социално положение, поясни Анелия Георгиева.

 В звуковия файл чуйте какво каза за празничната програма на община Свиленград заместник-кмета Анелия Георгиева.БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Нови детски площадки изграждат в десет села на община Тунджа

В десет села на община Тунджа ще бъдат изградени нови детски площадки през тази година.  Опазването на съоръженията обаче е  п роблемнои изсква много средства.  От бюджета на общината са предвидени над 330 хил. лева за изграждането на детските площадки...

публикувано на 07.02.23 в 19:19
Антоанета Василева

Бум на сигналите за онлайн сексуална експлоатация на деца

През миналата година на консултативната линия към Центъра за безопасен интернет са постъпили 23 780 сигнала, от които 99% са за онлайн сексуална експлоатация на деца. Това означава, че имаме засилване на престъпната дейност в интернет, заяви пред Радио..

публикувано на 07.02.23 в 16:51

Ученици от Стара Загора организират благотворителен базар за пострадалите от земетресението в Турция

Младите омбудсмани на Стара Загора и ученическият съвет на ГПЧЕ “Ромен Ролан“ организират благотворителен базар. Събраните средства ще са за пострадалите от земетресението в южната ни съседка Турция. Базарът ще се състои  в петък (10 февруари) от..

публикувано на 07.02.23 в 16:33
Последици от земетресението в Газиантеп, Турция, 7 февруари 2023 г.

Хасковските зъболекари помагат на пострадалите в Турция

Хасковските зъболекари започнаха акция за събиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция днес. Шефът на Районната колегия на стоматолозите д-р Екатерина Атанасова съобщи, че са събрани пари, с които се купуват спално бельо, одеала и помощни..

публикувано на 07.02.23 в 16:29

Стара Загора се готви да отбележи 150 години от гибелта на Васил Левски

От следващата седмица община Стара Загора започват повсеместно събитията, посветени на 150 години от гибелта на Апостола на свободата. Тържественото отбелязване на годишнината е на 18-ти февруари с общоградски ритуал-поклонение  от 11.00 часа,..

публикувано на 07.02.23 в 15:59

Нараства интересът за изграждане на фотоволтаични централи в община Болярово

Все повече фирми инвестират на територията на община Болярово във фотоволтаични централи, заради високите цени на енергията и стремежа за преминаване към кръгова икономика.  Само през последните три години са издадени 44 строителни разрешения за..

публикувано на 07.02.23 в 15:25
проф. Йовчо Йовчев дмн, Изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Остава висок броят на пациентите с усложнения след грип в Университетската болница в Стара Загора

Натовареността на медиците продължава и след отпадането на допълнителните противоепидемични мерки в края на януари. От общо 25 легла в Инфекциозна клиника има едва две свободни, в Клиниката по пневмология и фтизиатрия са заети 21 легла при разкрити 25 места..

публикувано на 07.02.23 в 14:43
Търсят оцелели на мястото на срутила се сграда след земетресението в Искендерун, област Хатай, Турция, 7 февруари 2023 г./ Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Дарителски кампании в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в южна Турция и Сирия започнаха и в Стара Загора. Парични дарения могат да се правят на място в офисите на Българския червен кръст в Стара Загора. Дарителски касички..

публикувано на 07.02.23 в 14:03

Отново Фермерски пазар в Сливен

Община Сливен подкрепя малките производители от града и региона, като им осигурява безвъзмездно участие във  Фермерски пазар. За десети път на 11-ти февруари  пред сградата на Общината ще бъдат разположени за безплатно ползване 15 шатри, в които..

публикувано на 07.02.23 в 13:24

Предимно млади хора търсят подслон в Центъра за временно настаняване в Стара Загора

10 души са намерили подслон в Центъра за временно настаняване в Стара Загора. Това е капацитетът на центъра и той е пълен от края на миналата година, без значение от метеорологичните условия, съобщи за Радио Стара Загора Мария Милушева, управител на..

публикувано на 07.02.23 в 10:58