Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добрият самарянин 2022" е Рут Констанс Койнарска

Снощи в Държавна Опера Стара Загора се проведе Церемонията по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин"  за дванадесети поред път. Специалната вечер извежда на сцената добротворци и техните геройства. Десет бяха номинациита на доброто през 2022 г. - съвременни примери за проява на доброта, отстояване на ценности и добродетели, оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

“Добрият Самарянин... за някого си ти!" беше мотото, което през тази година ни напомня, че добротворството променя, помага, подкрепя, спасява,... то e на една ръка разстояние, точно там, където е сърцето ни!

 Тази година призът "Добрият самарянин 2022" отиде при Рут Констанс Койнарска. Нейната номинация е по повод кампанията "С Диди съм за крачка напред". Рут Констанс е  номинирана от Славея Илиева, майка на момичето пострадало в нелепия инцидент на кръгово кръстовище в Стара Загора преди година. 

Ето какво сподели Рут Констанс в социалните мрежи минути след като получи своята статуетка: "Красиво! Даже не мога да се израдвам още ! Сдружение "Самаряни" благодаря за всичко!  Благодаря на Славейчето, че ме номинира ,въпреки че това, което съм направила бих го направила пак х1000000 и без ВАС - дарителите, нямаше да се справим! И нямам нужда от “Браво”,но трябва да говорим повече за доброто на фона на всички лоши неща около нас. Благодаря на всички други, които бяха номинирани, те са Великани!!!! Радвам се, че бях рамо до рамо с тях тази вечер! Не мога да се видя отстрани, но днес се гордея със себе си,че ще оставя у хората една чиста следа..."

Чуйте какво разказа "Добрият самарянин 2022" в интервю за Радио Стара Загора пред Поли Гънчева: 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Контрабандни надуваеми лодки, използвани и за трафик на мигранти, задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Общо девет недекларирани надуваеми лодки и три механични помпи бяха задържани на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" при проверки, част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници",..

публикувано на 08.05.24 в 13:14

При голям интерес премина безплатното измерване на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация за ямболски пенсионери

При голям интерес премина кампанията, по време на която възрастни хора имаха възможността безплатно да измерят своята кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта) в пенсионерския клуб в комплекс „Хале“ до блок 7 в Ямбол...

публикувано на 08.05.24 в 13:03

В село Долно Сахране сформираха танцов състав „Загорче”

Село Долно Сахране вече си има танцов състав, който носи емблематичното име „Загорче“. Той е сформиран към Народно читалище „Иван Вазов – 1881“ и вече има първата си покана за международно участие, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на..

публикувано на 08.05.24 в 12:53

Тракийският университет открива официално новите си корпуси

С официална церемония Тракийският университет открива днес 12 и 13 корпус, с чиито строително-монтажни дейности е завършен цялостният облик на сградата. В новите корпуси са разположени ректорското ръководство и администрацията на отдел "Ректорат",..

обновено на 08.05.24 в 09:49

31 партии и коалиции регистрираха листи за парламентарния вот в Стара Загора и областта

31 партии и коалиции подадоха документи в РИК – Стара Загора за регистрация за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Общо 321 кандидати ще участват във вота от 27-и МИР - Стара Загора. Регионът ще излъчи 11 народни представители. Това съобщи за..

публикувано на 08.05.24 в 08:51
Предавател на Радио Стара Загора, FM-107.80MHz, Свиленград

Планова техническа профилактика на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 8.05.2024 год. сряда, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр. Свиленград с честота 107.8 МHz  е възможно да има прекъсване на излъчването за времето от 09.00 до 17.00 часа, поради редовна годишна техническа..

публикувано на 08.05.24 в 06:05

121 деца са класирани в яслените групи в Стара Загора

От Община Стара Загора оповестиха резултатите от майското класиране за прием на деца в яслените групи на територията на общината. Класиранията се правят през месец от началото на годината при наличието на свободни места, а най-голям брой места..

публикувано на 07.05.24 в 18:18
Георги Гьоков

Георги Гьоков: Оставам да работя за БСП

Оставам в БСП и в политиката, въпреки че няма да участвам в листите на предстоящите избори. Това заяви в студиото на Радио Стара Загора дългогодишният старозагорски депутат от левицата Георги Гьоков. Той сподели, че сред мотивите му да не бъде..

публикувано на 07.05.24 в 16:55

21 нови обитатели има старозагорският зоопарк

След усърдна съвместна работа, в Зоопарк Стара Загора пристигнаха 21 нови пернати обитатели. Преди почти месец старозагорската зооградина даде на Аграрен факултет при Тракийски университет 21 броя яйца от фазани и кеклици. Студентите в катедра..

публикувано на 07.05.24 в 16:42

Община Стара Загора създава център за изложения и събития

Амбицията на Община Стара Загора да разработи покрития пазар „Васил Шаханов“ в кв. „Казански“ като цялостен продукт за изложения и събития вече се реализира благоприятно. Днес стана известно, че първото извънстолично гостуване на „Бебемания“ в Стара..

публикувано на 07.05.24 в 16:38