Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ с важно предупреждение за шофьорите

Снимка: БГНЕС

На 14 декември, от 11 ч. до 15 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание от км 244 до км 246 на АМ „Тракия“ в посока София поради провеждане на учение на МВР. Това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Необходимо е да карат със съобразена скорост съгласно създадената организация на движение. Трафикът ще се регулира от „Пътна полиция“. 

От агенцията призовават още шофьорите, които възнамеряват да пътуват в Северозападна България, да тръгват само с подготвени за зимни условия автомобили.

Очаква се спад на температурите, както и дъждовни валежи, което увеличава предпоставките за поледици. Сняг ще вали в планинските региони и се предполага образуването на нова снежна покривка до 10 см.

Жълт предупредителен код за опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, Перник, София - град и Софийска област са определили метеоролозите за 14 декември.

Шофьорите да карат със съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция и без резки маневри, апелират от АПИ. Превозни средства, неподготвени за зимни условия, затрудняват останалите шофьори, както и работата на снегорините, посочват от АПИ.

В готовност за обработка на настилките във високопланинските райони и проходи са областните пътни управления и пътноподдържащите дружества. Те ще подготвят пътищата и ще подпомогнат снегопочистващите дейности, които максимално бързо да осигурят проходимост на пътищата при влошаване на времето.

С приоритет са автомагистралите, най-натоварените първокласни и второкласни пътища, както и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Актуална информация за пътната обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа могат да получат всички граждани и транспортни фирми на интернет страницата на АПИ- www.api.bg, както и на денонощния телефонен номер- 0700 130 20.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


По публикацията работи: Елена Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Организират обществено обсъждане за дейността на общинско предприятие „ Арт сцена – Стара Загора“

Община Стара Загора организира обществено обсъждане, което ще се проведе на 19 март от 11.00 часа, в Зала 2 на Общинска администрация. Целта е да бъдат дадени подробности за дейността на общинско предприятие „ Арт сцена – Стара Загора“, внесено като..

публикувано на 15.03.24 в 09:54
Община Стара Загора

Предстоят жребии за местата за продажба на мартеници, цветя и валентинки в Стара Загора

Община Стара Загора ще проведат жребии за определяне на търговците, които ще продават мартеници, цветя и валентинки на места, спрямо утвърдената за целта схема. Разполагането на временните преместваеми обекти /ВПО/ е за времето от: - 17.02.2024г. до..

публикувано на 11.01.24 в 11:57

Над 20 улици в Стара Загора с временна организация на движението утре и на 1 октомври

Заради водния проект за утре и вдругиден за над 20 улици в Стара Загора е в сила временна организация на движението, съобщават от Пресцентъра на Общината.  ·По ул. “Димитър Наумов“ в участъка от ул. “Братя Жекови“ до ул. „Христо Ботев“ – частично...

публикувано на 29.09.23 в 16:45

Въвеждат нова организация на движението в квартал „Руски“ в Сливен

Нова организация на движението за пътни превозни средства предстои да бъде въведена в квартал „Руски“ в Сливен от 4 септември, понеделник. Тя е обозначена със съответните пътни знаци. Улиците „Ал. С. Пушкин“ и „Петко Д. Петков“ стават еднопосочни с..

публикувано на 01.09.23 в 15:47

Днес временна организация на движението по 23 улици в Стара Загора

Във връзка с изпълнение на монтажни дейности по проект за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора, осъществяван от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД по Оперативна програма „Околна среда", към 30 август има временна организация на движението..

обновено на 30.08.23 в 08:58

Временна организация на движението в Казанлък около математическата гимназия утре

Утре, 30.08.2023 г., сряда, в рамките на деня се въвежда временна организация на движение по улиците край ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък -  ул.„Любомир Каракчиев“, ул.„Орешака“ и ул.“Шейновска“. - В участъка от кръстовището на ул.„Любомир Каракчиев“ с..

публикувано на 29.08.23 в 15:24

До 7 август ще останат затворени участъците в ремонт на ул. "Генерал Радецки" в Казанлък

Времето за поетапно затваряне на участъци от ул. "Генерал Радецки" за подмяна на водопроводната мрежа по проекта на „ВиК" ЕООД – Стара Загора в Казанлък се удължава до 7 август 2023 г., понеделник. Удължава се и срокът на въведената временна организация..

публикувано на 17.07.23 в 16:57
Стара Загора

Затворени улици във връзка с ВиК ремонта в Стара Загора към 18 юли

Във връзка с изпълнение на монтажни дейности по проект за реконструкция на водопроводната мрежа в Стара Загора, осъществяван от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД по Оперативна програма „Околна среда", към 18 юли има временна организация на..

публикувано на 17.07.23 в 15:55

Временна организация на движението по ул.„Иван Вазов" в Казанлък

От днес, 17 юли 2023 г., понеделник, се въвежда временна организация на движението със затваряне на двете пътни платна за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по ул.„Иван Вазов" в град Казанлък, както следва: -  в участъка от..

публикувано на 17.07.23 в 15:54

Допълнителни автобуси в събота за задушница

За нормалното транспортно обслужване на гражданите за възпоменанието “Задушница” на 03.06.2023 год./събота/ „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД ще осигури допълнителни автобуси до Гробищен парк, както следва: Линия № 17  кв. „Три чучура –..

публикувано на 02.06.23 в 13:50