Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукленият театър кани да преживеем "Mиг от Коледа"

 

Тази вечер актьорите от Държавен куклен театър Стара Загора канят своите малки и големи почитатели на премиерата на куклен театър в кутия „Миг от Коледа“  от 17,30 ч. Следващите представления тази вечер са в 18, от 18,30 и от 19 ч.  Сеансите са 4, защото всяка от трите коледни истории предлага незабравимо коледно преживяване между 5 и 10 минути.

  Екипът, реализирал спектакъла включва актьорите Елица Матева - режисьор, Анна –Валерия Гостанян и Станислав Матев. Те са го нарекли спектакъл – преживяване със средствата на миниатюрните кукли.

  В тунел от светлини ще стигнете до вълшебната страна на Дядо Коледа за да преживеете неповторими и вълшебни мигове от магията на коледното очакване на Добрия белобрад старец, където сред коледните светлини на снежната шир го очакват три вълшебни „говорящи“ кутии. Всяка от тях разказва своята история. Щом погледнем през прозорчето на кутиите, ще се потопим  в  работилницата на джуджетата, ще попътуваме с него из света, докато раздава подаръците на милионите деца по Земята и ще съпреживеем отново дълго чаканата Коледната нощ с изненадите!

 „Това е т.нар. театър „Ламбе, ламбе“ на миниатюрните форми, който е тръгнал от Южна Америка. Създаден е през 1989 г. в Бразилия. Често историите са невербални и провокират въображението на зрителите с анимиране на малки кукли и обекти с използването на светлини, сенки и звук. Зрителите са до трима човека – слагат си слушалките, поглеждат през миниатюрното прозорче и мигом се пренасят в света на приказките. Подарихме си това малко бижу – на нас актьорите и на любимата ни старозагорска публика“, сподели за Радио Стара Загора Елица Матева.

  В края на това забавно и приказно преживяване, зрителите ще получат шаблон за оригинална картичка, която да изработят сами и да пратят до близък човек с коледни изображения.

  А за първи път на своя билет, публиката може да даде своята оценка за спектакъла и да го пусне в кутия. „Отдавна искахме  актьори и зрители да имат обратна връзка след представлението, което е много ценно за нас, като творци, които се стремим да забавляваме аудиторията и да оправдаем очакванията и вкусовете на публиката.“, сподели и Мариела Кралева, маркетинг и реклама" на театъра..

 Ето датите и часовете ,в които можете да направите своите заявки да гледате представлението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Старозагорски финалист в конкурса "Бургас и морето" 2024 (видео)

Песен на старозагорския поет Йордан Пеев, изпълнявана от младия талант Огнян Георгиев, е финалист в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето" 2024. „Скъпи Приятели, имам удоволствието да Ви представя песента "Сънят на Ореха" , която е..

публикувано на 02.07.24 в 15:46

ХАСКОВО РОК 2024 събира музикалните фенове за благотворителна кауза

За поредна година Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират най-грандиозното рок-събитие в региона ХАСКОВО РОК. Това съобщават от пресцентъра на Община Хасково. Фестът приема..

публикувано на 02.07.24 в 14:13

Награди за Кукления театър в Стара Загора от първия комедиен фестивал "Тодор Колев"

Кукленият театър в Стара Загора е сред отличените с награди от първия Комедиен театрален фестивал на името на Тодор Колев в Шумен. Любомир Желев заслужи награда за мъжка роля в представлението на Теди Москов „Банкови кризи и наказания“.  Москов..

публикувано на 02.07.24 в 13:31

„Пулсът на танца" и „Голата истина за група Жигули" са филмите, които ще бъдат прожектирани на лятното кино в Стара Загора

И тази година Община Стара Загора предлага на старозагорци и гости на града лятно кино под звездите с любими български филми. То ще бъде на 12 и 13 юли на Античен форум „Августа Траяна", от 21.00 часа...

публикувано на 02.07.24 в 10:56
Рей Чарлз

Срещите с музиката на легендарния Рей Чарлз продължават

На 1 и 2 юли от 21.00 часа на Античният форум „Августа Траяна“ в Стара Загора публиката ще има възможността да се наслади на премиерния концерт със заглавие RAY ON MY MIND SYMPHONY . Той е продължението на проекта на алт саксофониста Крейг Бейли..

обновено на 01.07.24 в 08:48

July Morning – празник на свободния дух

За поредна година България посрещна първото юлско утро. Точно в 05.44ч. слънцето изгря и хиляди го посрещнаха. Традиция, водеща началото си  от 60-те, някои казват 70-те, други 80-те години на миналия век. Неформален и самобитен празник, който се..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

Хайдушки събор среща стария български бит, култура и история на Араповския манастир до Асеновград

   Третият събор „Ангел войвода“, организиран от Сдружение „Хайдути“, Араповския манастир и Община Асеновград ще се проведе от 28 до 30.06. на поляната пред Араповския манастир. Събитието и тази година включва много богата фолклорна програма. Гостите и..

публикувано на 27.06.24 в 15:18

Посветената на празника на Ямбол изложба "Светлината" представя творби на Николай Димитров

Изложба „Светлината“ се провежда за деветнадесета поредна година. Тя стартира за първи път през 2006 г. и има за цел да представи творчеството на художниците от Ямбол и региона. Традиционно се провежда на празника на града – Свети Дух. Специален гост..

публикувано на 24.06.24 в 14:16

DOWNTOWN с нов албум – „Рок свят“

Рок група DOWNTOWN представи в ефира на Радио Стара Загора три нови песни - „Рок свят“, „Ти си моят живот“ и „Пътуване“, които  са част от втория им албум „Рок свят“ 2024 г. Албумът вече е готов, общо песните в тавата са осем. Всички са записани в..

публикувано на 23.06.24 в 14:32

Балетът „Кармен“ оживява на Летен театър Стара Загора

Балетната постановка по музиката на едноименната опера на Жорж Бизе, допълнена и обогатена с още фрагменти от други творби на композитора, създадени в чувствените години на Романтизма, дава уникалната възможност на балетната трупа на Русенската опера..

публикувано на 19.06.24 в 12:35