Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите за спортната зала ще бъдат ползвани от Община Стара Загора и през 2023г.

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Министерски съвет е прехвърлил на Община Стара Загора остатъка от 14-те милиона лева, който местната власт получи преди две години за изграждане на многофункционална спортна зала. Средствата вече веднъж бяха дадени на местната власт през 2022г..за реализация на проекти, а сега служебният кабинет удължава периода до края на настоящата година. Това обяви на днешното редовно заседание в отговор на въпрос от общинския съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев кметът Живко Тодоров. Със средствата беше стартирано изпълнението на цялостен ремонт на ул. „Промишлена“, ул. „Ст.Черногорски“, кръгово на „Калояновско шосе“, както и ремонт на ул. „Княз Борис I”. Живко Тодоров призна, че има голям процент на неизпълнение в инвестиционната програма на Общината през отминалата година.

До края на май изпълнителят трябва да приключи с ремонта на ул. „Промишлена“, уточни още Живко Тодоров. Ще бъде фрезован 4см от износващия асфалтов слой, след като бяха установени нередности в първоначалната изработка. 

Кметът на Стара Загора призна, че има голям процент на неизпълнение в инвестиционната програма на Общината през отминалата година. По думите му причината за това е закъснялото приемане на държавния бюджет, а това е довело до по-късно гласуване на местния, в резултат на което са закъснели и възлаганията на самите процедури. В допълнение Тодоров отбеляза и повишените цени на строителните материали и услуги, довели до отказ от изпълнение на вече сключени договори. 

Живко Тодоров определи като грешка фактът, че през 2022г. не е било възприето предложението на „Демократична България“ местната администрация да заложи средства за проектиране на поставянето на фотоволтаични панели върху общинските сгради.

„Не се заблуждаваме, че състоянието на въздуха е добро при интензивността, с която се работи в града, по ВиК проекта“, заяви Живко Тодоров на въпрос на Ива Ангелкова от „Възраждане“, свързан с екологията в града

Старозагорският кмет отговори на въпроси от общинските съветници в хода на приемането на отчета на Общината за 2022г.. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

воден режим

Старозагорското село Лозен е пред воден режим заради недостиг на вода

За проблем с водоподаването в старозагорското село Лозен от петък вечерта алармира кметския наместник Ваня Иванова. По думите и повече от половината село е останало без вода, а причината е авария на помпата в един от водоизточниците. Иванова съобщи,..

публикувано на 25.06.24 в 09:59

Старозагорските минерални бани предлагат пълноценен отдих и прохлада в летните горещини

Животът в Старозагорските минерални бани тече с пълна сила въпреки летните горещини, а курортното селище предлага възможност за пълноценен отдих и разходки в прохладните паркове и край езерото, съобщи кметът Станчо Станчев. Той допълни, че..

публикувано на 25.06.24 в 08:50

Остава частичното бедствено положение в Харманли и Любимец

В сила остава частичното бедствено положение в Харманли и Любимец заради пожарите. Продължава гасенето на пожара между селата Изворово, Черепово и Дрипчево, който вчера следобед се разгърна на площ от 10 000 декара.  Огнището е в трудно достъпна..

публикувано на 25.06.24 в 07:25

Горещото време продължава и днес

Времето ще бъде горещо, с възможни превалявания в следобедните часове. Жълт код за горещо време е обявен за седем области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Русе. В следобедните часове ще се развива купеста и..

публикувано на 25.06.24 в 07:23

Изложба, посветена на 70 години от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев представят в Художествената галерия

На 26 юни /сряда/, от 18:00 ч., в западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще бъде открита изложбата „Диалози”, посветена на 70 години от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев (1954 – 2012). В експозицията са включени 40 творби –..

публикувано на 24.06.24 в 17:17

20 културни проекта са одобрени за финансиране от Община Хасково

За втори етап на финансиране по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково са постъпили 41 проекта на обща стойност 184 362 лв. Направленията, по които кандидатстват творците са: „Читалища“, „Културни инициативи“,..

публикувано на 24.06.24 в 16:44

Дни на водородната електромобилност се провеждат в Стара Загира

От днес до сряда Стара Загора е център на водородната електромобилност. Жителите на града имат възможност да се повозят безплатно на водороден автобус и да тестват първия в България водороден автомобил.  Събитието се организира от Българската..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

За 1 работен ден: Директорът на социалната служба в Ямбол бе възстановен на работа и веднага уволнен

Само един работен ден е изкарал възстановеният на поста си от съда директор на Регионална служба „Социално подпомагане” – Ямбол Калоян Калиманов. Той бе върнат на заеманата от него длъжност, след като Върховният административен съд постанови, че..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

Младежи от Стара Загора зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип

Активните млади старозагорци, членове на Съвета на младите омбудсмани и Младежки общински съвет, посветиха съботния ден – 22 юни,  на  децата от Центровете за настаняване от семеен тип и  реализираха  инициативата "С усмивка в Зоопарка". Събитието бе под..

публикувано на 24.06.24 в 16:34

Факултет „Техника и технологии" бе удостоен с наградата на Ямбол за празника на града

С  наградата на Ямбол по повод празника на града - Свети дух тази година  бе  удостоен Факултет „Техника и технологии" при Тракийски университет – Стара Загора за значителен принос в развитието на града. Факултетът е единственото висше училище в град..

публикувано на 24.06.24 в 16:16