Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Новата сграда на областната болница в Ямбол ще бъде завършена до есента

Недостроената нова болница в Ямбол
Снимка: Даниела Костова

Новата сграда на областната болница в Ямбол, която се строи повече от 40 години,ще бъде завършена до есента на тази година, обявиха от ръководството на лечебното заведение. Подробности от Даниела Костова. 

Строителните дейности са подновени след отпускането на близо 4 млн. лева с постановление на Министерския съвет в края на декември миналата година, уточни изпълнителният директор на многопрофилната болница "Св.Пантелеймон" д-р Панайот Диманов: 

"Считаме, че ако продължаваме така, обектът може да бъде завършен до есента на тази година.До месец май всички едри исъществени неща ще бъдат довършени, предстои и то в най близко време пускане на обществена поръчка за медицинско оборудване и обзавеждане".

До момента за доизграждането на болницата са отпуснати близо 31 млн. 

Предвижда се осем от 12- те етажа да бъдат ползвани за медицинска дейност, като на единият от тях ще е разположен и Центърът за спешна медицинска помощ, който също трябва да е готов до есентта.

БНР подкасти:

Още от категорията

Един загинал и 18 пострадали след масово сбиване в центъра на Казанлък

Един загина, други 18 души пострадаха при масово сбиване до кооперативния пазар в Казанлък днес около 14 часа. В свадата са участвали близо 30 души, въоръжени с брадви, лопати и сопи. Спорът е възникнал след дело в съда, където е трябвало да се явят..

публикувано на 20.03.23 в 18:47

До края на март ще бъдат окончателно обновени няколко улици в Нова Загора

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип инспектираха ремонтите в Нова Загора. На приключване са мащабни проекти, в резултат на които до края на март ще бъдат окончателно обновени няколко улици в града, информират от общинския пресцентър...

публикувано на 20.03.23 в 17:22

Ремонтираха покрива на детска градина „Синчец“ в Сливен

Община Сливен ремонтира покрива на Детска градина „Синчец“, който понесе сериозни щети при вятър над 120 километра в час през февруари тази година. Хидроизолацията на покрива на основната сграда беше отлепена и парчета от нея паднаха в района на детското..

публикувано на 20.03.23 в 17:20

Стара Загора и тази година се включва в инициативата "Часът на земята"

Община Стара Загора подкрепя кампанията „Часът на Земята“ на международната природозащитна организация WWF. Нейното мото тази година е „Общ дом. Общо бъдеще“ и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни. Това ще бъде 17-тото..

публикувано на 20.03.23 в 17:18

До 10 април очакват заявки за детски летен лагер на „Каваци"

За поредна година Община Стара Загора организира летен отдих за деца и ученици в почивна станция „Стара Загора" в местността „Каваци". Край Созопол ще събират тен и слънчеви емоции близо 600 деца и ученици от общината. Организираните 7 смени ще започнат..

публикувано на 20.03.23 в 17:13

Два конкурса обяви Центъра за личностно развите в Сливен

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Сливен кани децата от област Сливен да се включат в конкурса „Великденско яйце“ и връстниците им от цялата страна да участват в Третия национален конкурс „Цветята“.   В Конкурса за великденско яйце,..

публикувано на 20.03.23 в 17:01
БНР Архив

Сирийски гражданин с хуманитарен статут остава в ареста за превоз на нелегални мигранти

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем М.А., на 28 г., сирийски гражданин, за това, че на 18.10.2022 г. на км 166 на автомагистрала „Тракия“, общ.Чирпан, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил,..

публикувано на 20.03.23 в 15:54

Болярово е домакин на инициативата за възобновяване на утринната гимнастика в училище

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“. В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе..

публикувано на 20.03.23 в 15:39

Денят на Тракия и 110 години Одринска епопея ще бъдат отбелязани в Стара Загора

Денят на Тракия и 110 години от Одринската епопея ще бъдат отбелязани в Стара Загора на 26 март, неделя.   В знак за преклонение към подвига на героите, Община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада и Тракийско дружество „Одринска епопея"..

публикувано на 20.03.23 в 15:21

НАП отбеляза ръст на приходите с над 752 млн. лева от началото на годината

Над 6,4 млрд. лева са постъпленията в Националната агенция за приходите към 17 март 2023 година, което е със 752 млн. лв. или близо 13 % повече спрямо същия период на миналата година. До средата на март приходите за централния бюджет надвишават 3,7..

публикувано на 20.03.23 в 15:00