Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Ямбол започва ремонт на Младежкия дом "Георги Братанов"

В Ямбол започва дългоочакваният ремонт на Младежкия дом "Георги Братанов". Емблематичната сграда, в която са сключили брак стотици двойки, е на повече от 50 години и до момента не е основно ремонтирана.
Проектът за модернизирането на сградата е на архитект Сотир Камбуров и е на стойност над 4 млн.100 хил. лева, като 3,5 млн. са осигурени по Оперативната програма "Региони в растеж".
По проекта в Младежкия дом се предвижда  да бъдат обособени нова мултифункционална зала за концертни изяви, зали за конферентни срещи, за изложби, за обучения в танцовото и балетното изкуство, както и кабинети по различни курсове и кръжоци.
Отново ще заработи и ресторант с тераси над река Тунджа. Младежкият дом отново ще може да се ползва и от младоженци за сключване на брак, както е било преди десетилетия.
Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

БНР подкасти:

Още от категорията

Един загинал и 18 пострадали след масово сбиване в центъра на Казанлък

Един загина, други 18 души пострадаха при масово сбиване до кооперативния пазар в Казанлък днес около 14 часа. В свадата са участвали близо 30 души, въоръжени с брадви, лопати и сопи. Спорът е възникнал след дело в съда, където е трябвало да се явят..

публикувано на 20.03.23 в 18:47

До края на март ще бъдат окончателно обновени няколко улици в Нова Загора

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип инспектираха ремонтите в Нова Загора. На приключване са мащабни проекти, в резултат на които до края на март ще бъдат окончателно обновени няколко улици в града, информират от общинския пресцентър...

публикувано на 20.03.23 в 17:22

Ремонтираха покрива на детска градина „Синчец“ в Сливен

Община Сливен ремонтира покрива на Детска градина „Синчец“, който понесе сериозни щети при вятър над 120 километра в час през февруари тази година. Хидроизолацията на покрива на основната сграда беше отлепена и парчета от нея паднаха в района на детското..

публикувано на 20.03.23 в 17:20

Стара Загора и тази година се включва в инициативата "Часът на земята"

Община Стара Загора подкрепя кампанията „Часът на Земята“ на международната природозащитна организация WWF. Нейното мото тази година е „Общ дом. Общо бъдеще“ и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни. Това ще бъде 17-тото..

публикувано на 20.03.23 в 17:18

До 10 април очакват заявки за детски летен лагер на „Каваци"

За поредна година Община Стара Загора организира летен отдих за деца и ученици в почивна станция „Стара Загора" в местността „Каваци". Край Созопол ще събират тен и слънчеви емоции близо 600 деца и ученици от общината. Организираните 7 смени ще започнат..

публикувано на 20.03.23 в 17:13

Два конкурса обяви Центъра за личностно развите в Сливен

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Сливен кани децата от област Сливен да се включат в конкурса „Великденско яйце“ и връстниците им от цялата страна да участват в Третия национален конкурс „Цветята“.   В Конкурса за великденско яйце,..

публикувано на 20.03.23 в 17:01
БНР Архив

Сирийски гражданин с хуманитарен статут остава в ареста за превоз на нелегални мигранти

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем М.А., на 28 г., сирийски гражданин, за това, че на 18.10.2022 г. на км 166 на автомагистрала „Тракия“, общ.Чирпан, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил,..

публикувано на 20.03.23 в 15:54

Болярово е домакин на инициативата за възобновяване на утринната гимнастика в училище

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“. В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе..

публикувано на 20.03.23 в 15:39

Денят на Тракия и 110 години Одринска епопея ще бъдат отбелязани в Стара Загора

Денят на Тракия и 110 години от Одринската епопея ще бъдат отбелязани в Стара Загора на 26 март, неделя.   В знак за преклонение към подвига на героите, Община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада и Тракийско дружество „Одринска епопея"..

публикувано на 20.03.23 в 15:21

НАП отбеляза ръст на приходите с над 752 млн. лева от началото на годината

Над 6,4 млрд. лева са постъпленията в Националната агенция за приходите към 17 март 2023 година, което е със 752 млн. лв. или близо 13 % повече спрямо същия период на миналата година. До средата на март приходите за централния бюджет надвишават 3,7..

публикувано на 20.03.23 в 15:00