Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали хора и сериозни щети в Сливен при скорост на вятъра над 122 км в час

Снимка: Кристина Русева

Поривистият вятър в Сливенска община продължава и в момента със скорост над 122 км/ч на цялата територия. "Няма пострадали хора, паднали дървета  и сериозни материални щети в населените места. За деня 9 дежурни аварийни екипи на енергийното дружество са обработили над 20 сигнала и остават да работят до края на светлата част на деня. Частично, но не сериозно, е засегнат покрива на детска градина "Синчец" в Сливен.

Отстранени са повредите на електропреносната мрежа в селата Селиминово и  Гавраилово и вилната зона към Карандила. Отворен и проходим е и пътят от Меча поляна към хижа Българка“. Това съобщи за РСЗ Снежана Кънева от отдел "Сигурност и управление при кризи".

Откъснатите ламаринени обшивки, улуци и външни мазилки, скъсани билбордове и електрически кабели, както изпочупени клони са отстранени по улиците, част от щетите в частните имоти отстраняват собствениците на засегнатите сгради:

Чуйте какво каза Снежана Кънева в звуковия файл.
По публикацията работи: Кристина Русева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

10 млн.лв. за ремонт на водопроводна мрежа очакват в села от община Болярово

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъде ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана..

публикувано на 01.05.24 в 17:10

Митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения в Стара Загора

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения за Възкресение Христово в Стара Загора.  На 2 май (Велики Четвъртък) в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъдат отслужени Велик Маслосвет и св...

публикувано на 01.05.24 в 15:25

Великденска работилничка организират в Регионалния исторически музей

В навечерието на светлите Великденски празници Регионален исторически музей - Стара Загора организира художествена работилничка „Пъстър Великден“. Децата – участници ще изработят шарени декоративни яйца и великденски картички...

публикувано на 01.05.24 в 14:00

Великденски пакети за празника получиха нуждаещите се в община Болярово

Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 230 потребители в десетте социални услуги да почувстват топлината на празника.  От името на общинската администрация бяха раздадени пакети с козунак и великденски сувенири за..

публикувано на 01.05.24 в 13:32

В Ямбол раздават великденски козунаци на пенсионери и хора в нужда

В Ямбол ще бъдат раздадени повече от 1000 безплатни козунаци на пенсионери и хора в нужда по повод предстоящите светли великденски празници. Средствата са осигурени от кмета на града и общинските съветници, използвали платформата на "Пряка..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Дете пострада след взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7- годишното дете  пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал към 10.30 часа. Пожарът е избухнал докато бабата е приготвяла храна. На място са били изпратени няколко екипа от пожарникари. Детето е..

публикувано на 01.05.24 в 13:11

Красимир Вълчев отново ще води листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 27 МИР-Стара Загора

Пълна листа с 22-ма кандидати за народни представители регистрира в Стара Загора за предстоящите предсрочни парламентарни избори коалиция ГЕРБ-СДС. Водач е Красимир Вълчев, на второ място е Маноил Манев, на трето – Илиана Жекова. И тримата бяха депутати..

публикувано на 01.05.24 в 13:00

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи.  Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото..

публикувано на 01.05.24 в 12:23

Стара Загора е трета в страната по застаряващи преподаватели

Професията „учител“ е със спорен рейтинг и застаряващ ефект според проучване на КТ Подкрепа - Синдикат "Образование". По показател работещи педагози и директори на учебни заведения в пенсионна или следпенсионна възраст в челото е София-град, а..

публикувано на 01.05.24 в 10:21
Радан Кънев

Радан Кънев: Отлагането на либерализацията създава риск България да връща пари по ПВУ

„Политическата криза и съпътстващия изборите популизъм блокираха важни процеси в България. В резултат на това изоставаме от съседни страни с близо 5 години, а от други в ЕС с 15 години.“ Това заяви за Радио Стара Загора българският евродепутат(ЕНП/ДБ)..

публикувано на 01.05.24 в 09:28