Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тракийският университет откри нов академичен информационен център


Днес в Тракийски университет- Стара Загора се състоя церемония по официално откриване на изградения Академичен информационен център. Проектът е реализиран чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за висшите училища в Република България“, регионална образователна структура на Оперативна програма „Региони в растеж -2014-2020“.Осъществяването на проекта създаде допълнително физическо пространство от близо 4461 кв.м. с четири надземни етажа. 

Проектът е насочен към разширяване на възможностите на академичната общност и създаване на реални условия за адаптиране на опита и компетенциите, изграждайки допълнително физическо пространство и гъвкава инфраструктура, която е изцяло съобразена с нуждите на образователния процес в приоритетните направления. Създаденият Академичен информационен център е съобразен с образователните потребности на младото поколение и активното му участие в академичния живот, с акцент върху възможността за съвместно организиране на процеса на учене и интерактивно обучение, както и за осъществяване на динамична връзка между студенти, преподаватели и администрация. 

Церемонията по официалното откриване на Академичния информационен център откри професор Добри Ярков – ректор на Тракийския Университет. Сред гостите на събитието бяха и Стоян Стоянов – заместник областен управител и Радостин Танев – заместник кмет на Стара Загора. 

Подробности чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Завод за преработване на строителни отпадъци може да реши проблемите с незаконните сметища в Стара Загора

Община Стара Загора търси варианти за изграждане на завод за преработване на строителни отпадъци. Обсъждат се възможности за кандидатстване по различни програми. Това заяви кметът Живко Тодоров по време на обсъждането в общинския съвет на дейността на..

публикувано на 28.03.24 в 13:28

Подменят осветлението в 14 казанлъшки села

Община Казанлък ще кандидатства за отпускане на средства по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ , Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Това реши на свое..

публикувано на 28.03.24 в 11:43

ТЕЦ "Марица - Изток" 2 отново е в протестна готовност заради липсата на визия за бъдещата й работа

В ТЕЦ "Марица - изток" 2 се готвят за протести, съобщи председателя на КНСБ в държавната топлоелектрическа централа Деян Дяков. В предаването „Репортер“ по Радио Стара Загора той заяви, че всички обещания да се изработи визия за работата на..

публикувано на 28.03.24 в 11:39

Отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори

Най-малката парламентарна група „Има такъв народ“ получи и върна веднага на президента Румен Радев третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство. Така вече е ясно, че предстоят поредните предсрочни парламентарни избори...

публикувано на 28.03.24 в 11:23

Доброволна кръводарителска акция тече в Международния младежки център в Стара Загора

В Международния младежки център в Стара Загора в момента в се извършва доброволна кръводарителска акция. Организатори са  Интеракт клуб и  Районният център по трансфузионна хематология. Кампанията преминава под мотото „В кръвта ти е да спасяваш животи“..

публикувано на 28.03.24 в 09:37

Дни на отворените врати в "Кабиле" по повод 20 г. членство в НАТО

По повод 20-годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират  20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. Днес и утре от 10.00  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове..

публикувано на 28.03.24 в 07:41

Петя Чакърова: Работи се за разрастване на приемната грижа

Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора си е поставила за цел да разрасне приемната грижа в областта. Това съобщи директорът на институцията Петя Чакъров. Тя посочи, че общо приемните семейства в региона са 54, като в регистъра са..

публикувано на 28.03.24 в 06:20

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области у нас

Жълт код за силен вятър е обявен днес в 12 области на източните и централни райони на страната. Предупреждението е в сила за областите Търговище, Велико Търново, Габрово, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, както и в Сливен, Ямбол, Кърджали, Стара Загора и..

публикувано на 28.03.24 в 05:40
снимка: Държавен куклен театър Стара Загора

ИКАР за Куклен театър Стара Загора

Най-добър куклен спектакъл за 2024 г. е „Тайната на Ленхен“ по Михаел Енде с режисьор Елица Петкова , реши Гилдията на творците в кукленото изкуство.  Елица Петкова: всички теми са важни за децата Представлението на Държавен куклен театър..

публикувано на 27.03.24 в 20:09

Търсенето на дърва за огрев е драстично намаляло през последната година в област Стара Загора

Търсенето на дърва за огрев през последната година е намаляло драстично, а причината е презапасяване на частните собственици и меките зими през последните две години. Това съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора инженер..

публикувано на 27.03.24 в 17:04