Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Почистват нерегламентирани сметища в Болярово

Започна разчистването на нерегламентираните сметища в община Болярово. Във всички села на общината е организирано сметосъбиране и сметоизвозване, но струпването на растителни и строителни отпадъци продължава.  

В двайсетте населени места ще бъдат раздадени допълнително съдове за отпадъци, съобщи кметът на общината Христо Христов:

Ще получим до 15-и или 20-и март допълнително 150 малки казанчета, които ще разпределим, и 10 контейнера тип бобър.   

В повечето населени места продължава порочната практика да се изхвърлят битови и растителни отпадъци от личните дворове. 

Сега започва пролетна резитба на лозя, на овощни дръвчета. Вместо да си ги събират, една голяма част от хората ги изхвърлят. Малко трудно се справяме с това, но от тук нататък ще завишим контрола и санкциите за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци - подчерта Христо Христов. 

По публикацията работи: Анна Турлакова

Още от категорията

Ивайло Вълчев: Правителството, което се съставя в момента, е рожба на нещо твърде безпринципно

„Това правителство, което се съставя в момента, е рожба на нещо твърде безпринципно“, заяви  в Стара Загора депутатът от ПП "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.  Според него проектокабинетът Денков-Габриел не може да доведе до нищо добро и групата на ИТН..

публикувано на 03.06.23 в 16:06

Казанлък посрещна девет чуждестранни делегации от побратимени градове

Днес Кметът на Казанлък посрещна в сградата на Общината девет чуждестранни делегации от побратимени градове: Сентерблен, Франция, Димотика, Гърция, Дзинан, Китай, Джунгнанг-гу, Южна Корея, Кацаго Сан Мартино, Италия, Верия, Гърция, Кочани, Северна..

публикувано на 03.06.23 в 15:33

Еко празник в Зоопарка по повод Деня на околната среда събра стотици малчугани

Пъстър еко празник събра деца от близо и далеч в старозагорския зоопарк. Инициативата на зооградината се реализира съвместно с РИОСВ – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев“. Чрез игри и викторина малчуганите научиха интересни и полезни съвети..

публикувано на 03.06.23 в 13:32

Пореден вандалски акт на детска площадка в Сливен

Пореден вандалски акт на детска площадка в Сливен, който е бил заснет на видео и качен в една от градските групи в социалните мрежи,предизвика гражданското недоволство. Вандалските сцени са заснети в квартал „Даме Груев". На тях се вижда как няколко деца..

публикувано на 03.06.23 в 11:59
Град Болярово

"Върбова свирка свири" в Болярово

В град Болярово днес ще се проведе 23 –то издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири". За участие са записани близо 600 деца от цялата страна.  В рамките на събора е и конкурсът „С песните на Елена Граматикова", а целта на..

публикувано на 03.06.23 в 09:46

Черешова Задушница е

Днес e Черешова Задушница. В православния календар тя е един от трите съботни дни през годината за всеобщ помен на починалите. Отбелязва се преди големия християнски празник Петдесетница, който е утре - на 50 дни след Възкресение Христово, Денят на..

публикувано на 03.06.23 в 09:05

Милен Митев: Свободата е ценност, която не бива да забравяме

"В медиите трябва да си позволим да бъдем територия, на която да има повече свобода. Територия, на която да допуснем изразяването на мнения и сблъсъка на мнения". Това заяви генералният директор на БНР Милен Митев по време на 18-ата световна среща на..

публикувано на 02.06.23 в 18:33
Атанас Славов

Денков и Габриел представиха проекта на кабинет, старозагорски депутат поема правосъдието

Номинираният за премиер на правителство с втория мандат акад. Николай Денков (от ПП-ДБ) и номинираната за вицепремиер Мария Габриел (от ГЕРБ-СДС) представят проекта за редовно правителство. Академик Денков посочи, че в 11.00 ч. в понеделник ще бъде..

публикувано на 02.06.23 в 17:32

Ямбол се преклони пред подвига на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, общински съветници и заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров изразиха почитта си към подвига на Ботев и на загиналите за свободата и..

публикувано на 02.06.23 в 16:47
subor 2

Четири старозагорски села канят на празник през почивните дни

На 3 юни – събота, от 18.00 часа, кметството на село Борово и местното НЧ „Свети Патриарх Евтимий 1935" канят на събор по повод празника на селото. Традиционно населеното място празнува около Спасовден. Програмата включва изпълнения на формация „Розов..

публикувано на 02.06.23 в 16:42