Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Проверка на ГКПП "Лесово" за нерегламентирани пътувания

| обновено на 11.03.23 в 11:51

На Граничен пункт Лесово се извършва съвместна проверка на Икономическа полиция, Комисията за защита на потребителя, автомобилна администрация и Министерството на туризма. Предмет на проверката е осъществяването на  нерегламентирани пътувания и превоз на туристи. 

До момента проверката протича спокойно, съобщи Елеонора Младенова от Министерството на туризма:

"Към момента са преминали 4 автобуса, които са проверени и е установен акт за административно нарушение от автомобилна администрация. Целта на тези проверки е да се прекрати сивия сектор ида се спре нерегламентираната дейност".

Кристина Касабова от Комисията за защита на потребителите в Бургас поясни:

"Днес конкретно тук искаме да видим дали лицата, които правят екскурзии повече от един ден. Основната туристическа услуга в Закона за туризма е да има нощувка и изхранване, да има транспортна услуга, за да вмениш на някого да бъде регистриран като тур оператор. Идеята на Закона е да видим дали са регистрирани тези лица..."


Още от категорията

Катастрофа между Богомилово и Стара Загора

Затруднено е движението по пътя от село Богомилово към Стара Загора.  Причината е пътен инцидент в участъка между отбивката за Тракийския университет и входа на града.  Движението се пропуска само в едната лента. 

публикувано на 30.05.23 в 18:14

Социалдемократите подадоха сигнал до главния прокурор срещу "Продължаваме промяната"

ПП „Политическо движение Социалдемократи“ подаде сигнал до главния прокурор Иван Гешев с искане да бъде извършена проверка по случая с изтеклите записи от заседанието на ПП „Продължаваме промяната“. Според сигнала "в записа се съдържат данни за..

публикувано на 30.05.23 в 17:33

Учителите са в стачна готовност, искат 30% ръст на заплатите

Повече от половината учители са готови за ефективна стачка, ако не получат увеличение на заплатите. Това е показало национално проучване, проведено от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ сред педагозите. Въпреки създалата се патова политическа..

обновено на 30.05.23 в 15:58

Опасна дупка на пътя Стара Загора - Казанлък

Дупка се е образувала на пътното платно на мостово съоръжение преди отбивката за село Ягода на пътя Стара Загора- Казанлък, показа проверка на Радио Стара Загора. Откъснало се е гумено съединение, част от дилатационната фуга на моста. Мястото е обезопасено..

публикувано на 30.05.23 в 15:44

Има ли бъдеще розопроизводството у нас

Ниски изкупни цени, липса на работна ръка и прекалено висока цена за труда на берачите. Така описва картината преди старта на масовия розобер Петър Симеонов, който от години отглежда над 100 дка розови насаждения в района на Гурково.  Падналата слана в..

публикувано на 30.05.23 в 14:23

Кампанията „Осинови, не купувай!“ се проведе в Ямбол

Община Ямбол благодари на всички, които с лични средства и ангажираност подкрепиха първата кампания „Осинови, не купувай“, организирана в помощ на изоставените животни от Общинския приют. Целта на инициативата е да даде истински дом на..

публикувано на 30.05.23 в 13:47

Провал на избора за председател на Окръжен съд - Хасково

Днес ВСС трябваше да избере новия председател на Окръжен съд - Хасково. Това обаче не се случи. Кадровиците бяха 8 души. Това беше необходимият минимум, за да бъде избран председател.  Кандидатите бяха двама – съдиите Милена Дечева и Стратимир Димитров...

публикувано на 30.05.23 в 13:11

Председателят на Общинския съвет в Чирпан подаде оставка, за да стане заместник-кмет

Председателят на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев подаде оставка по време на днешното редовното заседание на местния парламент. Той обясни, че е получил предложение да заеме поста на заместник-кмет. Новата позиция е в ресор “Финанси и..

публикувано на 30.05.23 в 12:40

Започна гласуването за Цар на минералната вода и Царица Роза в Павел баня

Днес започва гласуването за Царица Роза и Цар на минералната вода в  Павел баня. За втора поред година то ще се случва през сайта на Община Павел баня – www.pavelbanya.bg, информират от общинския пресцентър. Линкът е активен от 08:00 часа на..

публикувано на 30.05.23 в 12:12

Уволниха полицейски служител в Казанлък

Директорът на ОДМВР-Стара Загора наложи дисциплинарно наказание „уволнение“ на служител от РУ-Казанлък, съобщават от пресцентъра на полицията. До крайната мярка се стига с лед проведено дисциплинарно производство. На 25 януари тази година по време на..

публикувано на 30.05.23 в 10:10