Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова терапевтична зона за хора с увреждания ще бъде изградена в Казанлък

Нова терапевтична зона ще бъде изградена за над 30 деца и млади хора с увреждания и лишени от родителска грижа в центровете на фондация “Сийдър”. В нея ще бъдат включени както пособия за спорт и отдих, така и специализирани съоръжения, които ще подобрят средата и качеството им на живот. Те ще бъдат монтирани в две от къщите от семеен тип, които фондация „Сийдър“ управлява в гр. Казанлък. С проекта си организацията ще предостави достъпна и обновена среда за децата и младежите с увреждания и ще подобри условията на труд на социалните си работници и терапевти.

Новите съоръжения ще допринесат за по-лесното придвижване и включване в игрите и заниманията на децата с помощни колички. Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани са подемници, които позволяват повдигане и преместване на хора с тежки увреждания, специализирани люлки за деца със затруднения, тактилна повърхност за ходене, беседки и други, уточни за Радио Стара Загора Нели Бонева – управител на центровете от семеен тип в Казанлък. По думите й терапевтичната зона ще заработи през септември тази година.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остарялата водопроводна мрежа и засушаването създават проблеми с питейната вода в община Болярово

В граничната община Болярово очакват с тревога летния сезон. Климатичните промени и продължаващото няколко поредни години засушаване, създават все повече проблеми с водоснабдяването на населените места и налага търсенето на нови водоизточници...

публикувано на 28.03.24 в 17:16

Ден на отворените врати във Военното поделение в Хасково

Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон Георги Пасков и военнослужещите от формирование 52 740 по повод 20 – тата годишнина от приемането на България в НАТО.  Днес и..

публикувано на 28.03.24 в 17:03

Работна среща на шестте града за 50-ия празник „Балканът пее и разказва"

Гурково бе домакин на работна среща за подготовката и организацията на традиционния празник "Балканът пее и разказва", който тази година ще се проведе на 15 юни. Зам.-кметове, секретари и експерти по културата от Елена, Дряново, Трявна, Твърдица и Котел..

публикувано на 28.03.24 в 16:57

Филиалът в Хасково на Тракийския университет дипломира 45 медицински специалисти

На официална церемония днес Филиал Хасково на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023.  Общо 45 дипломанти  от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс..

публикувано на 28.03.24 в 16:52

Незаконно оръжие в автосервиз откриха ямболските полицаи

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната..

публикувано на 28.03.24 в 16:33
снимка: ОД на МВР Стара Загора

Полицията в Стара Загора с нов директор

Областната дирекция на полицията в Стара Загора временно се ръководи от старши комисар Красимир Христов . Заповедта на министъра на вътрешните работи е от 27 март.  Той поема поста от Лазар Христов , който е преназначен на друга ръководна длъжност в..

публикувано на 28.03.24 в 16:10
СНИМКА: Живко Иванов

Общинският съвет прие повторно изменението на ОУП, касаещо 9 декара терен на Баните

Мнозинството в старозагорския общински съвет повторно прие изменението на Общия устройствен план, касаещо терен от 9 декара гора в местността „Хамбар тепе“ в землището на село Сулица. Точката беше гласувана на февруарското заседание на местния..

публикувано на 28.03.24 в 16:06

Показ на въоръжение и техника организира 2 Тунджанска механизирана бригада

Показ на въоръжение и техника по случай 20 години от членството на България в НАТО организира 2 Тунджанска механизирана бригада. Събитието се провежда в рамките на Дни на отворени врати във военно формирование 24150, Стара Загора, а също и в..

публикувано на 28.03.24 в 15:57
Стефан Радев, кмет на община Сливен

Дават близо 150 хил. лв. на футболните клубове в община Сливен

Общинския съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В" група и е последен в класирането с 13..

публикувано на 28.03.24 в 15:48

В Хасковската царска гимназия днес залесиха

В Хасковската гимназия по дървообработване и строителство днес бяха залесена дръвчета, с което бе сложено символичното начало на честването на седмицата на гората.  В царската гимназия традицията е от няколко години, а самото честване на седмицата на..

публикувано на 28.03.24 в 14:23