Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Болярово е домакин на инициативата за възобновяване на утринната гимнастика в училище

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“.

В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе утринна гимнастика с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и прогимназиалните класове на ОУ „Стефан Караджа“, които в момента се обучават в Болярово, заради ремонта на учебното заведение в Стефан Караджово.

Инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав“ се провежда с цел насърчаване физическата активност на децата и младежите, създаване на добри навици за здравословен начин на живот, борба със стреса и насилието в училище.

Енчо Керязов поздрави отбора на СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово за блестящото му представяне по време на Първия турнир по утринна гимнастика „Ямбол 22“, класирайки се на второ място в своята категория. Заместник-кметът на Ямбол изрази надежда, че боляровските ученици ще участват и в Националния турнир по утринна гимнастика, който ще се проведе на 20 май в областния град.


По публикацията работи: Елена Балабанова

Още от категорията

Д-р Панайот Диманов

Болницата в Ямбол привлече лекари и специализанти

Ремонтно-довършителните работи по новия болничен комплекс в Ямбол вървят с добро темпо. „Надявам се, че той ще бъде завършен до края на годината. Ако това стане, ще има и много по-добра мотивация за работа и на медицинския персонал. Защото въпреки..

публикувано на 06.06.23 в 16:13

Парламентът избра Николай Денков за министър-председател и гласува новото правителство

Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър председател. Гласуваха 201 депутати. Против бяха 69, няма въздържали се. Подкрепата дойде от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България", както и два гласа от..

публикувано на 06.06.23 в 15:45

Двудневен хакатон „Дигитална Стара Загора" търси ученици от 8 до 11 клас

Второ издание на Хакатон „Дигитална Стара Загора“ ще се проведе на 23 и 24 юни. В него могат да участват  ученици 8-11 клас от училищата в региона. Организатор е  Сдружение IT Стара Загора , a домакин отново е ПГ по компютърни науки и математически..

публикувано на 06.06.23 в 15:44
Хасково, Областна администрация

Над 30 семейства от Хасково ще получат финансова помощ за новородено или осиновено дете

На последното си заседание Комисията, проведено на 2 юни 2023 г., са разгледани 38 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете в община Хасково. Одобрените кандидати за подпомагане са 32.  Две от заявленията са..

публикувано на 06.06.23 в 15:31

Близо 30 младежи се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

В периода 2-4 юни ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите ИТ компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора. Градът домакинства за..

публикувано на 06.06.23 в 14:33

Беседи срещу употребата на наркотични вещества ще се проведат в училища от Стара Загора и Казанлък

Превантивни беседи с насоченост вредата от употреба на наркотични вещества ще се проведат в училища в Стара Загора и Казанлък в периода 07-09 юни 2023 година. Лектор ще бъде инспектор Петю Петков от сектор ,,Наркотици“ към СДВР, гр. София. Инспектор..

публикувано на 06.06.23 в 14:23

Уникална книга „За Тъжа” бе представена в Павел баня

"За Тъжа. Туй, дето не се запише днес, утре се забравя" - това е заглавието на книгата, която по предложение на кмета Иса Бесоолу Община Павел баня съфинансира и ще подари на читалищата в региона, но всички, дошли на представянето на краеведския труд в..

публикувано на 06.06.23 в 11:08
Снимка: община Стара Загора

Юбилеен Празник на черешата в Кирилово

За десети път, в старозагорското село Кирилово канят на Празник на черешата. Юбилейното издание ще бъде на 10 юни – събота. Официалното откриване е предвидено за 17.30 часа, а програма започва още в 16.00 часа с игри и забавления за децата.Традиционният..

публикувано на 06.06.23 в 10:32

Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата ще се проведе в Стара Загора

В Стара Загора  на 19 юни до 23 юни за пореден път ще се проведе кампанията Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата в изпълнение на "Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата в България 2021-2025г." , информират от РЗИ –..

публикувано на 06.06.23 в 10:13
Снимка: община Стара Загора

В Яворово ще се проведе Националният фолклорен събор „С мирис на теменуги"

На 10 юни – събота, в старозагорското село Яворово ще се проведе шестото издание на Националния фолклорен събор „С мирис на теменуги". Откриването е предвидено за 9.00 часа, а празничната програма ще открие  Ансамбъл „Загорче".  В читалищния салон ще се..

публикувано на 06.06.23 в 09:51