Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Два конкурса обяви Центъра за личностно развите в Сливен

2
Снимка: Кристина Русева

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Сливен кани децата от област Сливен да се включат в конкурса „Великденско яйце“ и връстниците им от цялата страна да участват в Третия национален конкурс „Цветята“.

  В Конкурса за великденско яйце, сливенските деца могат да участват в категория "Изящно изкуство" с рисунки с размери 35/50 см., разрешена е всякаква техника или  в категория "Приложно изкуство" с творение от материал, техника и формат по избор. Но и в двете категории, всеки участник има право да представи само едно произведение.

  Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: от 4 до 6 г., от 7-9 г.  и от 10 до 12 г.

  Във всяка възрастова група ще бъдат връчени диплом и предметни награди за 1-во, 2-ро и 3-то място, както и за ръководителите на победителите.

Всичики участници ще получат Грамота за участие, изпратена в електронен вариант. 

 Всяка творба, трябва да бъде индивидуална и да съдържа трите имена на участника, годините, учебното заведение, адреса, името на учителя/ръководителя, телефон и имейл за връзка.

Всяка творба може да бъде изпратена до 28.04. 2023 г. на адреса на ЦПЛР в Сливен или лично предадена в центъра на адрес: гр. Сливен, ул. "П. Славейков" № 8.

  Във втория конкурс "Цветята", имат право да участват деца от цялата страна на възраст от 4 до 12 години. Те ще бъдат разделени в същите три възрастови групи - до 6, до 9 и до 12 г.  И тук участниците имат право да участват в двете направления - "Изящно изкуство" с рисунка  35/45 см.   и техника по избор и в "Приложно изкуство", с техника, материали и формат по избор. 

 Всяко дете има право да участва само с по една творба в двете направления, за която изискванията са да бъде изпратена до 15.05. 2023 г.  с трите имена на участника, годините, учебното заведение, адреса, името на учителя/ръководителя, телефон и имейл за връзка.Творбите се изпращат на адреса на ЦПЛР в Сливен или лично предадени в центъра на адрес: гр. Сливен, ул. "П. Славейков" № 8.

"Във всяка възрастова група ще бъдат връчени Първа, Втора и Трета награда и диплом за детето и ръководителя. Всички участници ще получат грамота за участие. Наградите ще бъдат връчени на 1-ви юни - Деня на детето", съобщи за Радио Стара Загора Валентина Недева, преподавателка в Школата по "Изобразителни изкуства" към ЦПЛР -Сливен. 

  Валентина Недева, ръководител на Школата по изобразителни изкуства в ЦПЛР, Сливен. 


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Хасково, Областна администрация

Над 30 семейства от Хасково ще получат финансова помощ за новородено или осиновено дете

На последното си заседание Комисията, проведено на 2 юни 2023 г., са разгледани 38 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете в община Хасково. Одобрените кандидати за подпомагане са 32.  Две от заявленията са..

публикувано на 06.06.23 в 15:31

Близо 30 младежи се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

В периода 2-4 юни ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите ИТ компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора. Градът домакинства за..

публикувано на 06.06.23 в 14:33

Беседи срещу употребата на наркотични вещества ще се проведат в училища от Стара Загора и Казанлък

Превантивни беседи с насоченост вредата от употреба на наркотични вещества ще се проведат в училища в Стара Загора и Казанлък в периода 07-09 юни 2023 година. Лектор ще бъде инспектор Петю Петков от сектор ,,Наркотици“ към СДВР, гр. София. Инспектор..

публикувано на 06.06.23 в 14:23

Уникална книга „За Тъжа” бе представена в Павел баня

"За Тъжа. Туй, дето не се запише днес, утре се забравя" - това е заглавието на книгата, която по предложение на кмета Иса Бесоолу Община Павел баня съфинансира и ще подари на читалищата в региона, но всички, дошли на представянето на краеведския труд в..

публикувано на 06.06.23 в 11:08
Снимка: община Стара Загора

Юбилеен Празник на черешата в Кирилово

За десети път, в старозагорското село Кирилово канят на Празник на черешата. Юбилейното издание ще бъде на 10 юни – събота. Официалното откриване е предвидено за 17.30 часа, а програма започва още в 16.00 часа с игри и забавления за децата.Традиционният..

публикувано на 06.06.23 в 10:32

Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата ще се проведе в Стара Загора

В Стара Загора  на 19 юни до 23 юни за пореден път ще се проведе кампанията Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата в изпълнение на "Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата в България 2021-2025г." , информират от РЗИ –..

публикувано на 06.06.23 в 10:13
Снимка: община Стара Загора

В Яворово ще се проведе Националният фолклорен събор „С мирис на теменуги"

На 10 юни – събота, в старозагорското село Яворово ще се проведе шестото издание на Националния фолклорен събор „С мирис на теменуги". Откриването е предвидено за 9.00 часа, а празничната програма ще открие  Ансамбъл „Загорче".  В читалищния салон ще се..

публикувано на 06.06.23 в 09:51
проф.Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Най-много слънце има през юни

От днес до петък в Стара Загора се очаква топло и слънчево време с максимални температури от 25 до 27 градуса. Сутрините остават свежи с температури около 14 градуса. Това каза за Радио Стара Загора климатологът проф. Георги Рачев и допълни, че..

публикувано на 06.06.23 в 09:09

Извънредно заседание на НС за избиране на Министерски съвет

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента от 13.00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.  В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на структура..

публикувано на 06.06.23 в 05:49

Горя апартамент в Казанлък

Майка и две деца с а обгазени след пожар, избухнал в апартамент в казанлъшкия квартал „Изток“. Пострадалите са откарани в спешния център в града, няма опасност за живота им. Два противопожарни екипа са потушили огъня, лумнал от стая в..

обновено на 05.06.23 в 22:48