Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянен арест за задържаните при масовия бой в Казанлък

4
Снимка: Десислава Крачолова

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 42-годишната А. Е., непълнолетния й син К. К., на 16 години, 41-годишния С. Е., 22-годишния М. Ш. и 21-годишния С. Т. Петимата за задържани заради съучастие в убийството на 37-годишен мъж на 20 март в Казанлък.  При масовото сбиване в центъра на Казанлък  пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж почина от нанесения му побой. 8 от пострадалите при сбиването все още са в болница. Трима са в крайно тежко състояние от нараняванията.

Окръжният съд прецени, че петимата може да се укрият или да извършат друго престъпление заради продължаваща вражда между двете фамилии в павелбанските села Тъжа и Манолово. Заседанието за определяне на мярката за неотклонение премина при засилено полицейско присъствие.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

За да се справят с престъпността в петте общини от Розовата долина в област Стара Загора, ще се изгради видеонаблюдение на ключови места. Центърът за видеонаблюдение ще се намира в районното управление на полицията в Казанлък, обяви директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.





По публикацията работи: Десислава Крачолова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ОИК ще прекрати предсрочно пълномощията на Янко Янков като общински съветник

Общинска администрация в Стара Загора изиска от Върховния касационен съд препис от съдебния акт, с който е наложена условна присъда и глоба за общинския съветник Янко Янков заради купуване на гласове в местните избори в Стара Загора преди четири..

публикувано на 19.03.24 в 12:09

Жители на три села протестират пред община Гълъбово заради липса на улично осветление, сметосъбиране и социални клубове

Жители на три гълъбовски села - Главан, Мъдрец и Искрица, организираха протест, с който настояват да имат улично осветление, работещи пенсионерски клубове и редовно извозване на битовите отпадъци.  Протестът  започна пред кметствата на трите населени..

публикувано на 19.03.24 в 11:53

Втори ден продължава гладната стачка на сливенски свещеник

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Напрежението в Сливенска епархия възникна, след касирането на изборите за..

публикувано на 19.03.24 в 11:52

Такса смет за домакинствата ще се вдигне когато започне да се плаща на база произведен отпадък, смятат кметове

Новата формула за такса смет, която държавата опитва да въведе от 2013 г. насам, би трябвало да заработи от 1 януари 2025 г. според подписано споразумение между Националното сдружение на общините и  Националния статистически институт за безплатно..

публикувано на 19.03.24 в 11:27

Ремонтират басейна в Меричлери

Възстановяване функциалността на басейна в град Меричлери започва община Димитровград по проект изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на..

публикувано на 19.03.24 в 10:00

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

Пожар избухна в общежитието на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора тази сутрин. Сигналът е подаден минути преди девет часа. Пожарникарите са установили, че огънят е пламнал в стая на четвъртия етаж. Ситуацията е..

публикувано на 19.03.24 в 09:51

Днес честваме Дарин, Дария, Дарина, Хрисант и Найден

На 19 март празнуваме имения ден на Дария, Дарина, Дарин, Найден.    Свети мъченици Дария и Хрисант са светци от тъмните години на гоненията срещу християните. Хрисант бил младеж от богато семейство от Александрия, който бил пратен в Рим на..

публикувано на 19.03.24 в 06:00

Окончателно: Условна присъда и глоба от 12 хил. лв. за Янко Янков заради купуване на гласове

След решение на ВКС на Янко Янков са наложени наказанията „лишаване от свобода“ за 2 г. с изпитателен срок от 4 г. и „глоба“ от 12 000 лв. заради купуване на гласове в проведените през 2019 г. избори за общински съветници в Стара Загора , съобщиха..

публикувано на 18.03.24 в 18:44

Дете почина при нещастен случай в Казанлък

Дете почина при трагичен инцидент в Казанлък.  По първоначална информация преди около час група ученици са играли в двора на СУ "Екзарх Антим Първи", когато едното дете се свлякло на земята.  Лекарят от пристигналата линейка само е констатирал смъртта..

публикувано на 18.03.24 в 17:55

Кметовете от областта настояват за участие на общините в разпределението на средствата по Зелената сделка

Общините също да бъдат включени и да участват в разпределението на парите по „Зелената сделка“. Зад това искане се обединиха всички 11 кметове на общини в област Стара Загора след заседание, проведено при областния управител. На извънредна..

публикувано на 18.03.24 в 17:02