Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборните резултати през погледа на местната власт

Снимка: БГНЕС

Консенсус, разбирателство и сформиране на редовен кабинет очаква кметът на Опан Генчо Колев след проведените пети извънредни парламентарни избори у нас. По думите му, политиците са длъжни да задгърбят личните пристрастия и да помислят за хората.

„Последиците от неуспешното сформиране на правителство в рамките на 48-то НС са осезаеми за малките общини. Бюджетната рамка не е бюджет, не могат трайно и дългосрочно да се решат проблемите в общината или да има визия за разрешаването им, ако няма приет бюджет. Служебното правителство не може да бъде органът, който да вземе дългосрочни решения“, коментира Генчо Колев и потвърди, че ако проблемите и неуредиците продължават, няма да остави общината на хаоса, а ще прояви отговорност и ще се кандидатира отново за кмет на местните избори:

Не толкова оптимистично е настроен по темата със сформиране на правителство кметът на Змейово Стоян Трифонов.Той каза, че Националното сдружение на кметовете на малките населени места в България ще организира по-рано общо събрание. Причината за събранието е да се търси изход от политическата ситуация, която определи като безпомощност от страна на държавата и политиците, Стоян Трифонов, заместник-председател и член на УС сдружението. 

Кметът на село Змейово каза още, че не е оптимист, че може да се сформира правителство  и че задълбочаващата се политическата криза най-вероятно ще доведе до нови избори след няколко месеца:„От това малките общини страдат , защото организацията за избори в малките населени места коства средства за сметка на всичко останало“, поясни Стоян Трифонов и обяви, че е готов отново да се кандидатира за кмет на населеното място, което управлява на местните избори наесен:



По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50
снимка: Елена Балабанова

Арестуваха жена за палеж в Стара Загора

Жена на 41 години е задържана за палеж на апартамент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града. Както радио Стара Загора информира във вторник малко след 11:20 часа е получен сигнал за горящ апартамент в..

публикувано на 05.06.24 в 14:19

МБАЛ Свиленград с обновени и ремонтирани отделения

Приключиха ремонтните дейности в Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Сектор Пулмология на Вътрешно отделение в МБАЛ Свиленград. ОАИЛ  е с трето ниво на компетентност и изпълнява клинични процедури за пациенти от цялата област...

публикувано на 05.06.24 в 13:29
Димитър Главчев

Премиерът ще се срещне с протестиращите на пътя Гълъбово-Мъдрец

Министър-председателят Димитър Главчев, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети в 15.00 ч, третокласния път Мъдрец – Гълъбово.  Това съобщиха от правителствената пресслужба.  Втори ден жителите на..

публикувано на 05.06.24 в 12:14

Отложиха делото "Дебора" заради неявили се свидетели

Делото "Дебора" беше отложено заради неявяване на свидетели, съобщава Радио Пловдив. Днес трябваше да бъдат разпитани един от полицаите и още няколко свидетели, а след това и експертите, изготвили експертизите по делото.  Тъй като част от призованите..

публикувано на 05.06.24 в 11:08

Остава блокадата на три пътни артерии в Гълъбовско

Втори ден продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан..

обновено на 05.06.24 в 08:38

Временна организация на движението в Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението с оглед осигуряване на безопасното организиране на получаването на изборни книжа и материали, във връзка с провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и избори за Народно..

публикувано на 05.06.24 в 07:50

Служебният премиер ще посети ГКПП „Капитан Андреево“

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети утре, 5 юни, от 16 ч. ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от правителствения пресцентър. Визитата е част от предприетите от служебното правителство усилия за цялостно модернизиране и оптимизация на..

публикувано на 04.06.24 в 18:55