Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството ще обяви дали ще има великденски добавки

Снимка: архив

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят  възможностите за изплащане на великденски добавки, съобщиха от правителствената пресслужба. Преди два дни от Националния осигурителен институт обявиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в нормален график - от седми април, петък, без да се споменават великденски добавки.

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки с пенсия, толкова възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и сега сумата бъде същата, ще са необходими 140 милиона лева. Ако в бюджета не се намерят достатъчно средства, сумата може или да бъде намалена или да е диференцирана и да не е еднаква за всички възрастни.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Над 22 млн. туристи за 60 години са посетили Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа"

Националният парк-музей "Шипка-Бузлуджа" отбелязва 60-годишен юбилей. За този период над 22млн. души са посетили паметника на Шипка, монумента с чинията, както и храм-паметника „Рождество Христово“. Това разкри за Радио Стара Загора Мая Миланова –..

публикувано на 26.06.24 в 09:59

Употребата на наркотици води до тежки шизофренно подобни вторични психози

Огромен е броят на хората, които развиват тежки шизофренно подобни вторични психози в резултат на употребата на синтетични наркотици. За това предупреди навръх Международния ден за борба с употребата и разпространението на дрога д-р Иван..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Остава горещо, възможни са валежи

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията..

публикувано на 26.06.24 в 07:23

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44

Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро, след като кметът на община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 25.06.24 в 16:35

Заради аварии, десетки села в Ямболско са без вода

Всекидневно водопродаването в десетки населени места на Ямболска област се спира заради отстраняването на аварии. С напредването на лятото по-големият проблем е липсата на вода в резервоарите. В крайграничната община Елхово проблемът с водоснабдяването..

публикувано на 25.06.24 в 15:48

Потушени са големите пожари в Хасковско

Потушен е пожарът в с. Райкова могила, който възникна днес в 9:30ч. в близост до яз. Каламица. Изгорели са 50 дка от житен блок и са спасени близо 300 дка. Потушен е и пожарът в село Оряхово. Изгорели са 6000 дка площи. Големият пожар между..

публикувано на 25.06.24 в 15:36

Шофьор загина при катастрофа, а тримата му спътници са в болницата в Сливен

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата  е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района..

публикувано на 25.06.24 в 15:30