Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение между министър и синдикалисти в мините

Няколко души от синдикатите разпространяват манипулираща и невярна информация свързана с бъдещето на комплекса „Марица-изток“ и дори отправят заплахи. Това заяви енергийният министър Росен Христов след среща в Раднево с работещите от „Мини Марица-изток“. Той допълни, че ще се обърне и към органите на реда.

„Неизвестно с какви интереси, но със сигурност не в интересите на работниците. Занимават се със земеуправство, с това как държавата ще управлява терените, активите. Много далеч от синдикалната дейност. И в момента, в който се намерят някакви инициативи- държавни и частни, са блокирани с някакви много странни обяснения“, коментира Росен Христов.

Той добави, че са отправяни заплахи и директни лъжи.

„Заплашваш министри със саморазправа: ще ви изхвърлим, лъжци, искате да затворите. Това са директни лъжи“, заяви министърът.

Работниците и синдикатите настояват за повече яснота за бъдещето на мините и въглищната енергетика, коментира преди срещата с министъра Огнян Атанасов- вицепрезидент на КНСБ.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорските общински съветници заседаваха извънредно

Общинският съвет на Стара Загора проведе извънредно заседание с две точки в дневния ред.   Едната точка касае обявяване в частна общинска собственост на 2 300 кв.м. от парцел с обща площ близо 104 000 кв.м., който по план е за спортен комплекс...

публикувано на 06.06.24 в 18:05

Членовете на РИК Хасково с полицейска охрана, кандидат за депутат ги заплашва

Районната избирателн комисия в Хасково заседава тази вечер при безпрецедентни мерки за сигурност. До края на изборите от полицията ще охраняват членовете на комисията. Мярката се налага заради заплахи отправени от кандидат-депутат към РИК Хасково...

публикувано на 06.06.24 в 17:52

Два пъти за по-малко от час палят изоставена сграда в Стара Загора

Два пъти в рамките на час подпалиха боклуци в изоставената недостроена сграда край спирка "Алана" в Стара Загора.  Първият сигнал е получен в 16:49. На него се отзовава един екип на пожарната в Стара Загора и потушава пламъците.  Веднага след..

публикувано на 06.06.24 в 17:34

Обновяват лекоатлетическата писта за близо 1.4 милиона лева до юни 2025 г.

Символична първа копка за стартиране на проект „Основен ремонт на лекоатлетическа писта на тренировъчен стадион „Берое“ бе направена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и архитект Пламен Трифонов, собственик на фирмата изпълнител. След..

публикувано на 06.06.24 в 16:54

Ясни са резултатите от матурите и външното оценяване след 4-ти клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване на четвъртокласниците и от държавните зрелостни изпити. Можете да ги проверите тук:   https://infopriem.mon.bg/home В област Стара Загора близо 2 500..

публикувано на 06.06.24 в 16:35

В Стара Загора организират специална вечер в памет на джаз музиканта Людмил Георгиев

Утре от 18:00 часа в зала 2, първи етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, в навечерието на джаз фестивала „Цветовете на джаза“, ви каним на специална вечер в памет на джаз музиканта Людмил Георгиев (1930 – 2003), саксофон,..

публикувано на 06.06.24 в 16:27

Временна организация на движението на 9 юни в Стара Загора

На 9 юни 2024 г. се въвежда временна организация на движението с оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и избори за Народно събрание и с цел опазване на обществения..

публикувано на 06.06.24 в 16:24

Петима столетници могат да гласуват в Стара Загора

Над 138 000 избиратели на община Стара Загора имат право на глас на 9 юни. Петима са столетниците. Това са двама мъже на 100 и на 101 години, както и три жени на 104, 103 и 100 години, каза в ефира на Радио Стара Загора Делян Иванов, директор на   Дирекция..

публикувано на 06.06.24 в 16:18

Над 650 служители на МВР ще следят за реда на изборите в Старозагорска област

Бюлетините за вота "две в едно" вече са транспортирани до всички общини в Старозагорска област. Изборните книжа се охраняват от органите на реда, съобщи комисар Антон Иванов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР - Стара Загора. В предаването..

публикувано на 06.06.24 в 14:47

Жътвата в Старозагорско подранява, стопаните прогнозират слаба година

До седмица бялата жътва в Старозагорска област се очаква да започне. Зърнопроизводителите в региона вече са готови за предстоящата кампания. Това разкри председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов. По думите му сухите..

публикувано на 06.06.24 в 14:39