Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски празник за безопасна ваканция се проведе в Стара Загора

7
Снимка: Елена Балабанова

Детски празник под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно“ се проведе в старозагорския парк „Александър Стамболийски“.

Под формата на забавни игри, викторини и демонстрации над 300 третокласници и четвъртокласници от осем училища се запознаха с работата на полицейските служители и получиха ценни съвети за безопасна ваканция.

Организатори на празника са Областна дирекция на МВР Стара Загора съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Регионална здравна инспекция,  Центърът за личностно развитие и други институции. Директорът на областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов откри празника и даде ценни съвети на децата за безопасна ваканция.


На събитието присъства и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Милена Йолдова, която поздрави присъстващите за успешното завършване на учебната година.

Повече можете да чуете от репортажа на стажант-репортера Миглена Нейкова в звуковия файл:


По публикацията работи: Елена Балабанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Разширяват граничен пункт "Капитан Андреево"

Има обявена обща поръчка за разширяването на ГКПП "Капитан Андреево". В бюджета са отделени 50 млн. лв., обяви при посещение там днес служебният премиер Димитър Главчев. Той допълни, че предстои да се изгради втори терминал на пункта и да се разшири с..

публикувано на 05.06.24 в 19:02

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59

С кредити и изкупуване на тока от ТЕЦ 2 гарантират бъдещето на „Марица-изток“

Предприети са достатъчно мерки за гарантиране работата на „Мини Марица-изток“ и топлоцентралите в енергийния комплекс. Това коментира служебният министър на енергетиката Владимир Малинов на среща в Раднево за бъдещето на комплекса „Марица-изток“...

публикувано на 05.06.24 в 18:53
Георги Георгиев

Административният съд в Стара Загора: Полицейският арест на Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или..

публикувано на 05.06.24 в 18:07

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50