Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Елисавета Белобрадова е отличена от Национална мрежа за децата

Елисавета Белобрадова спечели награда „Златна Ябълка“ за принос към политиките за децата на традиционното събитие, организирано от Национална мрежа за децата. 

Организацията раздава за 13-и път отличия за усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Депутатката от „Продължаваме промяната - Демократична България“ е отличена като един от политиците с най-активна позиция по тези теми.

Политиките за деца са основния фокус на работата ми в Парламента. За да се провеждат каквито и да било политики обаче е нужно редовно правителство и редовен Парламент. Народно събрание и изпълнителна власт трябва да провеждат заедно дългосрочни политики. В момента това не се случва, заради ситуацията на перманентна предизборна кампания – коментира Елисавета Белобрадова:

Държавата трябва да обича децата си, за да може децата да обичат държавата и да останат заедно.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл. 


По публикацията работи: Анна Турлакова

Още от категорията

Празник на ореха събира за шести път малки и големи в старозагорското село Оряховица

На 7 октомври (събота), от 11.00 часа, в старозагорското село Оряховица се събират за шести път, за да отбележат емблематичния за местността Празник на ореха. Началото ще бъде дадено на площада пред читалището. Фермерски и занаятчийски базари, кулинарна..

публикувано на 03.10.23 в 16:29

Срещата между протестиращите енергетици, правителството и депутати продължава в работен формат

Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените формации продължава в работен формат. Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, съобщиха източници на БНР от..

публикувано на 03.10.23 в 16:24

Енергетици настояват ТЕЦ Сливен да бъде включен в Плана за възстановяване

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при село Тополчане в знак на съпричастност с исканията на колегите им от ТЕЦ Марица Изток. Те настояват сливенската топлоцентрала да бъде включена в Плана за..

публикувано на 03.10.23 в 16:14

Радио Стара Загора разказва за улица „Митрополит Методий Кусев“ във филм на 4 октомври

Филмът „Улица във времето“ ще представи Радио Стара Загора за празника на града 5 октомври. Лентата разказва за историческите личности, сградите и събитията свързани с най-популярната старозагорска улица „Митрополит Методий Кусев“. Векове история..

публикувано на 03.10.23 в 16:03
Община Стара Загора

5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

По повод Празника на Стара Загора със заповед на кмета,  5-и октомври е обявен за неучебен ден за учениците от общината. Яслите и детските градини няма да прекъсват своята работа. Празничният ден под липите започва в 9.00 часа в Катедрален храм „Св...

публикувано на 03.10.23 в 15:14

Представят двутомната "История на Стара Загора"

В  навечерието на празника на Стара Загора - 5 октомври, ще бъде представена двутомната „История на Стара Загора“. От 18.00 часа в Културен център „Стара Загора“ желаещите  ще могат да видят за първи път специално издадените два тома,..

публикувано на 03.10.23 в 14:41

Възстановено е движението при сливенското село Тополчане

Възстановено е движението то път I-6 София - Бургас при разклона за сливенското село Тополчане, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано протестиращи блокираха движението на място.

публикувано на 03.10.23 в 14:22
Протестиращи при магистрала

Остава блокиран и пътят Тополовград - Харманли

Протестиращи затвориха и пътя Тополовград - Харманли при село Българска поляна. Около 40 души са блокирали движението около 11 часа, блокадата остава и към този момент, информира кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.

публикувано на 03.10.23 в 14:18

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско. Само за последните две седмици на септември са регистрирани 120 заболели. За сравнение през целия август месец те са били 84. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева от..

публикувано на 03.10.23 в 13:45

С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на..

публикувано на 03.10.23 в 13:09