Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Болницата в Ямбол привлече лекари и специализанти

2
Д-р Панайот Диманов
Снимка: mbal-yambol.net

Ремонтно-довършителните работи по новия болничен комплекс в Ямбол вървят с добро темпо. „Надявам се, че той ще бъде завършен до края на годината. Ако това стане, ще има и много по-добра мотивация за работа и на медицинския персонал. Защото въпреки частичните ремонти, легловата база на 27-те отделения на болницата ни е морално остаряла“, заяви по този повод директорът на Многопрофилната болница за активно лечение  „Св. Пантелеймон“ в града - д-р Панайот Диманов.

Недостроената нова болница в Ямбол

Икономическата ситуация е наложила към отпуснатите 27 млн. лв. от правителството на ГЕРБ за довършването на комплекса, да бъдат отпуснати още 9 млн. лв. заради завишаването на цените на материалите.

„Правим огромни усилия да бъдем конкурентноспособни, за да бъдем в услуга на пациентите, доколкото можем в тези условия.“,  увери директорът:

Другият сериозен проблем, от който зависи здравното обслужване на жителите на ямболска област е недостигът на медицински кадри.  

Преди няколко месеца се наложи, медицинските сестри от детските заведения да поемат смени в различни отделения на многопрофилната болница, защото сестрите не достигаха. Липсваха и много специалисти.

Този проблем с медицинските сестри и специалистите по здравни грижи не е само за Ямбол, а за всички болници, поемащи спешността. „Как да достига човешкият ресурс за 400 болници на 6 млн. д. население?“, попита риторично д-р Диманов и отговаря, че рентгенови и други лаборанти липсват от години.

За момента в болницата са привлечени 2-ма хирурзи, 1 акушер-гинеколог, 1 лекар-специализант „Детски болести“ и двама специализанти в кожното отделение.БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Енергетици настояват ТЕЦ Сливен да бъде включен в Плана за възстановяване

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при село Тополчане в знак на съпричастност с исканията на колегите им от ТЕЦ Марица Изток. Те настояват сливенската топлоцентрала да бъде включена в Плана за..

публикувано на 03.10.23 в 16:14

Радио Стара Загора разказва за улица „Митрополит Методий Кусев“ във филм на 4 октомври

Филмът „Улица във времето“ ще представи Радио Стара Загора за празника на града 5 октомври. Лентата разказва за историческите личности, сградите и събитията свързани с най-популярната старозагорска улица „Митрополит Методий Кусев“. Векове история..

публикувано на 03.10.23 в 16:03
Община Стара Загора

5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

По повод Празника на Стара Загора със заповед на кмета,  5-и октомври е обявен за неучебен ден за учениците от общината. Яслите и детските градини няма да прекъсват своята работа. Празничният ден под липите започва в 9.00 часа в Катедрален храм „Св...

публикувано на 03.10.23 в 15:14

Представят двутомната "История на Стара Загора"

В  навечерието на празника на Стара Загора - 5 октомври, ще бъде представена двутомната „История на Стара Загора“. От 18.00 часа в Културен център „Стара Загора“ желаещите  ще могат да видят за първи път специално издадените два тома,..

публикувано на 03.10.23 в 14:41

Възстановено е движението при сливенското село Тополчане

Възстановено е движението то път I-6 София - Бургас при разклона за сливенското село Тополчане, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано протестиращи блокираха движението на място.

публикувано на 03.10.23 в 14:22
Протестиращи при магистрала

Остава блокиран и пътят Тополовград - Харманли

Протестиращи затвориха и пътя Тополовград - Харманли при село Българска поляна. Около 40 души са блокирали движението около 11 часа, блокадата остава и към този момент, информира кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.

публикувано на 03.10.23 в 14:18

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско. Само за последните две седмици на септември са регистрирани 120 заболели. За сравнение през целия август месец те са били 84. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева от..

публикувано на 03.10.23 в 13:45

С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на..

публикувано на 03.10.23 в 13:09

Пътна обстановка в Старозагорско

Движението по автомагистрала „Тракия“ - от п.в. „Свобода“ при Чирпан до п.в. Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия. Обходът е през път II-66 Сливен – Стара Загора. Временно е..

публикувано на 03.10.23 в 12:58

Блокада на Подбалканския път и при сливенското село Тополчане

Движението по път I-6 София - Бургас е ограничено при разклона за село Тополчане, поради протестни действия, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите изчакват на място.

публикувано на 03.10.23 в 12:57