Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Даряват хранителни продукти на 100 семейства в казанлъшко

100 семейства в Община Казанлък ще получат от сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ" дарение във вид на хранителни продукти от кампания на Фондация „Гората.бг" за даряване на храна – „ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА".

Младежкият център кандидатства през февруари и беше избран заедно с още 38 организации от цялата страна. Кметовете на с. Средногорово, с. Енина, с. Овощник, с. Бузовград и гр. Шипка, представители на институции в Община Казанлък и дарители, изготвиха списъци на социално-слаби жители, които да бъдат подпомогнати. Подкрепа ще получат и военноинвалиди и жители в с. Дунавци.

„Взаимопомощ" освен с доброволци по товарене, разтоварване и пакетиране на продуктите - брашно, леща, боб, ориз, макарони, ябълки, олио и халва финансират и доставката на продуктите от гр. София до гр. Казанлък.

В кампанията в партньорство участват Фондация „Гората.бг", сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ", сдружение „Юнайтед Авангард Артист", „Военен клуб" гр. Казанлък, като хлябове за нея ще дари и местна фирма от с. Розово. 

„Дари Храна, Дари Надежда" е първата масова кампания за даряване на храна на български граждани.


По публикацията работи: Анна Турлакова

Още от категорията

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите (ВМРО)" подкрепя Живко Тодоров за кмет на Стара Загора

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите (ВМРО)"  представи листата си с кандидати за общински съветници в Стара Загора. Формацията регистрира пълна листа от 51 кандидати, начело на която застава общинският съветник два поредни мандата..

публикувано на 28.09.23 в 19:08

Заловиха двама пияни шофьори при акция за пътна безопасност

Акция срещу нарушителите на пътя се проведе в четвъртък на главния път Стара Загора – Казанлък край с. Змейово. Пътните полицаи провериха 140 превозни средства и направиха 152 проби за употреба на алкохол. Издадени са 11 актове и фишове за..

публикувано на 28.09.23 в 15:30

Избраха Радостин Танев за ВрИД кмет на Община Стара Загора

Радостин Танев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор  „Транспорт, чистота и екология“, ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет, решиха общинските съветници на последното си редовно заседание. Причина за това предложение е  регистрацията на Живко..

публикувано на 28.09.23 в 14:18
Снимката е илюстративна

Електронна заявка за храна и възможност за повече от един купон на ден гласуваха съветниците

Електронна система за заявка на купон за Детска кухня ще заработи през месец октомври в Община Стара Загора. Предлаганата такса от 1,00лв. на ден за първи купон гласуваха общинските съветници на редовното си заседание.  Тази цена  е под..

публикувано на 28.09.23 в 13:45

Първа копка за строежа на храм в квартал "Железник"

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на основен камък на мястото, на което ще бъде изграден православен храм „Вход Господен в..

публикувано на 28.09.23 в 12:55

В Стара Загора организират дискусия за рециклирането на текстил и арт работилници за поправка на дрехи

Община Стара Загора организира дискусия за рециклирането на текстил и арт работилници за поправка и преправка на дрехи На 30 септември /събота/ Община Стара Загора и българският бранд TexCycle, който е специализиран в събиране, сортиране, дистрибуция и..

публикувано на 28.09.23 в 12:53

С протест започна срещата за бъдещето на въглищната индустрия в Раднево

Стотици миньори, енергетици и синдикалисти се събраха пред Културния център в Раднево, където в този час започва извънредната среща с представители на регионалното и енергийното министерство.  Спешна среща за бъдещето на въглищната индустрия..

публикувано на 28.09.23 в 10:00

Над 100 автомобила за два часа провериха по време на полицейска акция за пътен контрол

Над 100 превозни средства са проверили органите на реда до 9.00 часа тази сутрин по време на Специализирана операция. Тя се провежда на главния път Стара Загора - Казанлък , КПП – Змейово и започна в 7.00 часа. Съставени са 2 акта и 3 фиша. Връчени са..

публикувано на 28.09.23 в 09:33

За шести път любителски танцови клубове и формации си дават среща „В сърцето на Тракия"

Фестивалът „В сърцето на Тракия", посветен на Празника на Стара Загора – 5 октомври, ще събере малки и големи любители на фолклора за шести път.  Сцената в парк „Артилерийски"  посреща любителски танцови клубове и формации от цялата страна,  съхраняващи..

публикувано на 28.09.23 в 09:03