Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

164 инженери се дипломираха в ямболския факултет на Тракийския университет

Ямболският факултет „Техника и технологии“ (ФТТ) при Тракийски университет изпрати своите абсолвенти -  116 бакалаври по специалностите: „Автотранспортна и земеделска техника“, „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, “Индустриално инженерство“,  „Топло- и газоснабдяване“ и “Технология на храните“ със среден успех добър 4,40, както и 48 магистри от професионални направления „Машинно инженерство”, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“ и „Хранителни технологии“  със среден успех  много добър 5,18.

Двама са пълните отличници тази година. Това са Жечка Христова, магистър по специалност „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“  и Иван Мохамад – магистър по „Безопасност и качество на храните“.  Те бяха отличени със златен медал от ректора на Тракийски университет, проф. Добри Ярков. 

Първенецът на випуска сред бакалаврите  -  Хатче Мустафова, която завършва специалността „Автоматика и компютърни системи“ с успех отличен 5,92 – произнесе тържественото слово на випуска. 

Гости на събитието бяха ректорското, декански и директорски ръководства на университета, представители на местна и държавна власт, бизнес партньори,  както и близки и приятели на абсолвентите.


По публикацията работи: Анна Турлакова

Още от категорията

Кметът Живко Тодоров посрещна своя рожден ден с дарения за нов храм в Стара Загора

    Кметът на Стара Загора отбеляза своя 42-ри рожден ден с градинско парти в парка на Старозагорската света митрополия тази вечер. На скромно парти с участието на струнното трио „Реверанс“ гостите, уважили рожденика, бяха приканени вместо..

публикувано на 21.09.23 в 21:56

Прокуратурата повдигна обвинения на мъжа, прострелял двама души в Стара Загора

Окръжната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем и задържала 49-годишен мъж, прострелял двама мъже с незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив. На 19 септември т.г. С.Ж. е..

публикувано на 21.09.23 в 18:42

КТ "Подкрепа" в мините е против част от споразумението с правителството

Синдикалната организация на КТ "Подкрепа" в държавните "Мини Марица-изток" изрази несъгласие с част от договореното с правителството на протеста на миньори и енергетици в столицата на 19 септември. Те се заканиха с протести ако се допусне създаване на..

публикувано на 21.09.23 в 17:38

Стара Загора посреща над 300 артисти за фестивала "Пиеро"

Над 20 спектакъла на театри от цяла Европа за седем дни – това е само част от програмата на 13-тия международен куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро", който започва в Стара Загора на 23-ти септември. 15 са спектаклите в конкурсната..

публикувано на 21.09.23 в 16:37

Кризисен център и Център за временно настаняване откриха в Сливен

За първи път в Сливен бяха открити Център за временно настаняване на бездомни хора и Кризисен център за жертви на домашно насилие. И двата центъра ще работят с капацитет до 20 души. Центровете са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж" на обща..

публикувано на 21.09.23 в 16:33

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 22 септември

22 септември е знакова дата в българската история. Денят, в който е обявена Независимостта на България, е символ на успехите, породени от единомислие, от общата енергия и вяра в една кауза – силна, непреклонна, свободна държава, устояваща на..

публикувано на 21.09.23 в 15:44

Инициативен комитет издигна независимия кандидат за кмет на Община Гурково Кънчо Папазов

Инициативен комитет, подкрепен от осем партии, издигна за независим кандидат за кмет на община Гурково Кънчо Папазов. Той е подкрепен от партиите ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Възраждане“, БСП, „Демократична България“, „Има такъв народ“, ВМРО и..

публикувано на 21.09.23 в 15:38

Община Казанлък беше отличена за принос в туризма

Списание "Дестинация България " оцени усилията на кмета Галина Стоянова и нейния екип да направят Казанлък привлекателна туристическа дестинация. На церемония в Министерството на туризма бяха отличени кметове на общини, фирми, мениджъри,..

публикувано на 21.09.23 в 15:14

Над 73% от служителите в България са били дискриминирани от работодател сочи проучване

Над 73 процента от служителите у нас са били дискриминирани на работното място. Т ова показват резултатите от проучване, проведено от  платформа за работа сред над 900 служители и 150 HR специалисти в България. Тези данни са стряскащи на фона..

публикувано на 21.09.23 в 14:55

Възстановено е движението по пътя Стара Загора - Димитровград

Възстановено е движението при км 239 на път I-5 Стара Загора - Димитровград, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано трафикът беше ограничен в едното платно заради пътно произшествие в района на старозагорското село Маджерито.

публикувано на 21.09.23 в 13:52