Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Горските пътища до границата с Турция са в добро състоние

Снимка: БГНЕС

Горските пътища на територията на общините Елхово и Болярово, които са в близост до границата с Турция, са в добро техническо състояние, информира областният управител на ЯмболГеорги Чалъков. Заради засиленият мигрантски натиск миналата есен се наложи участъците да бъдат спешно укрепени и ремонтирани. Подробности от кореспондента ни Даниела Костова.

Горските пътища в близост до граничното предпазно съоръжение са в сравнително добро състояние, уточни областният управител Георги Чалъков.

"Във връзка с това, че и зимата не беше много тежка пътищата все още са в добра кондиция. Но това, което беше извършено по тях беше просто да спаси положението. Трябва да се направи проектиране и съответно изпълнение на по- сериозните укрепвания на тези пътища и в крайна сметка да не зависят толкова от времето. Доколкото знам, има осигурени средства. Мисля че до края на годината това трябва да стане факт."

Междувременно опитите и нелегалното преминаване на границата продължават:Още от категорията

Кметът Живко Тодоров посрещна своя рожден ден с дарения за нов храм в Стара Загора

    Кметът на Стара Загора отбеляза своя 42-ри рожден ден с градинско парти в парка на Старозагорската света митрополия тази вечер. На скромно парти с участието на струнното трио „Реверанс“ гостите, уважили рожденика, бяха приканени вместо..

публикувано на 21.09.23 в 21:56