Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Танцьори от Карлово и София участват във филм на формация "Димитров"

4
Танцьорите от ансамбъл "Розов долина" - Християн Мишевски, Димитър Серкьов, Васил Чалъмов, Ивайло Донев.
Снимка: Мирослав Василев

На 17 юни (събота) от 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора ще бъде прожектиран премиерният филм на популярната танцова "Димитров" от Нова Загора. 

"Това е първият по рода си проект, създаден изцяло от деца, но зад кадър участват много големи музиканти и композитори. Зрителите ще видят една разходка из фолклорните области на България. Това е един екранизиран детски танцов спекакъл. В него има и образователен елемент, за да популяризираме българския танц сред децата", информира за Радио Стара Загора ръководителят на формацията и сценарист на филма Теодор Димитров (оператор е Николай Нанов).

Специално за филма на танцовата формация участват ученици от Националното училище за танцово изкуство - София и танцьори от танцов ансамбъл "Розова долина" при НЧ "Васил Левски-1861" - Карлово.

"Освен танцовите моменти има актьори, певци и певици. Най-интересното е, че в самия филм участват само деца и младежи без намеса на професионалисти. По време на съвместната ни работа ние създадохме трайни приятелства с танцьорите от Нова Загора. За нас това беше вълнуващо преживяване", разказа Ивайло Донев от ансамбъл "Розова долина".

Думи на танцьорите от ансамбъл "Розов долина" можете да чуете от звуковия файл.

Идеята за филма е възникнала по време на пандемията, а снимките са прод