Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Харманли отдава чест на легендарния Христо Стоичков

Уникална пластика, посветена на 100 години футбол в Харманли, с най-емблематичните постижения и всеизвестни световни награди на легендарния Христо Стоичков, тръгнал към големия футбол от местния ФК „Хеброс“ откриха днес там до спортен комплекс „Хеброс“. Носителят на "Златната топка" присъства в Града на белоногата. До пластиката е топка с диагонал 90 см, както и фланелка на Стоичков с № 8, висока 1.5 метра. На бронзова основа са изписани имената на всички отбори, през които е минал той, като първият е „Хеброс”-Харманли, както и няколко знаменити негови реплики.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08

Спортен уикенд в Стара Загора

В предстоящите почивни дни Стара Загора ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и..

публикувано на 11.06.24 в 11:25

Състезатели от клуб „Торнадо“ се подготвят за турнир

Четирима състезатели от клуб по тенис на маса „Торнадо“ участваха в Държавното индивидуално първенство, проведено в Панагюрище. Там Тенко Тенев, Велин Андонов, Ивайло Георгиев и Ангел Гюзлев се представиха добре. Трима от тях, Велин Андонов,..

публикувано на 11.06.24 в 09:19

ДФК „Шампион“ започна сътрудничество с „Динамо“ Загреб

Възпитаниците на ДФК „Шампион“ се готвят за участие във футболен турнир в Несебър. „Турнирът е международен и ще започне на 16 юни“, съобщи за радио „Стара Загора“ Костадин Меразчиев, треньор в ДФК „Шампион“. Детският футболен клуб от Стара..

публикувано на 10.06.24 в 16:54

Много отличия спечелиха плувци от „Берое“

На 27 юни в столицата ще започне Държавното първенство по плуване за мъже и жени. На 5 юли пък в Стара Загора предстои турнирът по плуване „Синьо лято“. Това са състезанията, за които в момента водят подготовка възпитаниците на клуб по плуване..

публикувано на 10.06.24 в 14:47

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за мъже и жени. „В старшата..

публикувано на 09.06.24 в 15:45

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства по колоездене и триатлон  се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за..

публикувано на 09.06.24 в 15:40