Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Василев: При решаването на регионалните проблеми няма място за излишен политически популизъм

„Смятам, че посещения като това на заместник министър Стайков трябва да се случват по-често, за да може ресорните министри или заместник министри да се запознаят с проблемите в регионите от близо. Моята основна работа като народен представител е да намеря решение на повече такива регионални проблеми. Убеден съм, че когато изпълнителната власт заработи в синхрон с местните представители, с бизнеса и всички заинтересовани страни за решаването им, нещата ще се получат много по-бързо и качествено“, коментира народният представител от Стара Загора от ПП-ДБ Радослав Василев дни след визитита на заместник - министъра на регионалното развитие и благоустройството Ивайло Стайков в Стара Загора. След нея стана ясно, че в рамките на следващия месец ще бъдат стартирани реални процедури по изграждане на разрширението на връзката на Стара Загора с АМ "Тракия", кръгово кръстовище на изхода на kw. "Зора" и ремонтът на пътя Гълъбово – Мъдрец.

 „Тук няма място за излишен политически популизъм, трупане на дивиденти и празни приказки", категоричен бе народният представител. 

Той допълни, че вече е провел разговори с новия министър на транспорта Георги Гвоздейков заради поредният неспазен срок за завършване на ремонта на жп гара Стара Загора. В края на декември миналата година.  Очаква се ремонтът на жп гара Стара Загора, който започна още през 2020 г. да приключи следващия месец. 

 Припомняме, че първоначалният срок за завършване на строителните дейности беше променян няколко пъти, а от трибуната на 48-то Народно събрание служебният министър на транспорта Христо Алексиев заяви, че последният обявен такъв – април 2023 ще бъде спазен. 

 „След няколкото отлагания и неспазени срокове, вярва ли човек вече на обещания. Коментирахме обаче темата с министър Гвоздейков, запознат е. Беше проведен разговор с ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, които са възложител. Те са уверили, че очакват гарата да бъде готова в края на месец август“, каза Радослав Василев. 

 Цялото интервю на Николета Петрова с Радослав Василев чуйте в прикачения звуков файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44

Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро, след като кметът на община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие..

публикувано на 25.06.24 в 16:35

Заради аварии, десетки села в Ямболско са без вода

Всекидневно водопродаването в десетки населени места на Ямболска област се спира заради отстраняването на аварии. С напредването на лятото по-големият проблем е липсата на вода в резервоарите. В крайграничната община Елхово проблемът с водоснабдяването..

публикувано на 25.06.24 в 15:48

Потушени са големите пожари в Хасковско

Потушен е пожарът в с. Райкова могила, който възникна днес в 9:30ч. в близост до яз. Каламица. Изгорели са 50 дка от житен блок и са спасени близо 300 дка. Потушен е и пожарът в село Оряхово. Изгорели са 6000 дка площи. Големият пожар между..

публикувано на 25.06.24 в 15:36

Шофьор загина при катастрофа, а тримата му спътници са в болницата в Сливен

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата  е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района..

публикувано на 25.06.24 в 15:30

Община Стара Загора ще съдейства при изхвърляне на ненужни вещи

Горещият телефон на община Стара Загора вече има нова функция в автоматичното меню. Тя е свързана с изхвърлянето на ненужни вещи . За целта всяка цифра отговаря на различен вид отпадък. Гардероби, електрически уреди, строителни материали, лекарства са..

публикувано на 25.06.24 в 15:05

Стара Загора е домакин на национален форум "Водородна електромобилност в България"

Национален форум "Водородна електромобилност в България" се провежда в Стара Загора. Събитието се организира от Българската асоциация за водород, горивни клетки и съхранение на енергия (BGH2A) в рамките на инициативата "Дни на водородната..

публикувано на 25.06.24 в 14:20

Делото за източването на болницата в Раднево влиза в съда

След четири години разследване делото за източването на радневската болница най-накрая влиза в съда.   Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу четири длъжностни лица, които бяха задържани през февруари 2020 година за..

публикувано на 25.06.24 в 14:16