Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва асфалтирането на улици и по селата в община Павел баня

Иса Бесоопу
Снимка: Община Павел баня

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу обяви, че започва мащабно асфалтиране на уличната мрежа във всички села в общината. 

Улиците, които ще бъдат ремонтирани и с положен нов асфалт са определили кметовете на съответните населени места. Така, съобразявайки се с тяхната преценка. 

„Дадох възможност на всеки колега да реши кои улици са с приоритет за ремонтни дейности , защото все пак кметът на едно населено място знае най-добре кое е спешно и най-необходимото за неговото село. Така, с помощна на кметовете, изготвихме програма за ремонт на уличната мрежа в селата и започваме работа по график. Тук е мястото да отбележа също, че се стараем да асфалтираме там, където вече ВиК са подменили водопровода, за да не се налага да правим двойна работа и да харчим двойно повече пари”, заяви Иса Бесоолу.

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец септември, като идеята на градоначалника е те да се извършват именно в летните месеци, когато времето позволява, а и голяма част от хората са в летен отпуск.

Средствата за асфалтиране на селската улична мрежа са осигурени от капиталовата субсидия и са в размер на 860 000 лв., а другите 540 000 лв. са от направени икономии. „Въпреки че все още не е гласуван Държавният бюджет, с който ние като община сме пряко свързани, с правилно планиране и съобразителност, успяваме да се справяме все още”, коментира финансирането на ремонтните дейности кметът на Павел баня. Само преди дни в града бе завършена поредната асфалтирана улица „Иван Вазов”, като в следващите месеци ще продължи изграждането на нови и подновяването на стари тротоарни пространства и полагането на нова маркировка по уличната мрежа. Вече са обособени нови 50 места за безплатно паркиране в града.

Започна и подмяната на старото улично осветление с ново, като поетапно се монтира LED-осветление, което е енергоспестяващо и ще има пряко отражение върху общинския бюджет. Нови LED-лампи ще бъдат сложени, както в града, така и в селата. „Старая се да се грижа еднакво и за града, и за селата, защото навсякъде има належащи проблеми за решаване, а средствата в бюджета са ограничени. Затова разчитам и на местните приходи, чрез които поетапно започнах подмяната на осветлението в Павел баня и селата”, допълни Иса Бесоолу.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът ще се срещне с протестиращите на пътя Гълъбово-Мъдрец

Министър-председателят Димитър Главчев, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети в 15.00 ч, третокласния път Мъдрец – Гълъбово.  Това съобщиха от правителствената пресслужба.  Втори ден жителите на..

публикувано на 05.06.24 в 12:14

Отложиха делото "Дебора" заради неявили се свидетели

Делото "Дебора" беше отложено заради неявяване на свидетели, съобщава Радио Пловдив. Днес трябваше да бъдат разпитани един от полицаите и още няколко свидетели, а след това и експертите, изготвили експертизите по делото.  Тъй като част от призованите..

публикувано на 05.06.24 в 11:08

Остава блокадата на три пътни артерии в Гълъбовско

Втори ден продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан..

обновено на 05.06.24 в 08:38

Временна организация на движението в Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението с оглед осигуряване на безопасното организиране на получаването на изборни книжа и материали, във връзка с провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и избори за Народно..

публикувано на 05.06.24 в 07:50

Служебният премиер ще посети ГКПП „Капитан Андреево“

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети утре, 5 юни, от 16 ч. ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от правителствения пресцентър. Визитата е част от предприетите от служебното правителство усилия за цялостно модернизиране и оптимизация на..

публикувано на 04.06.24 в 18:55

Загасиха пожара до гробищния парк на Ямбол

Пожарът, който горя в близост до гробищния парк в Ямбол, е овладян. Три екипа огнеборци повече от два часа гасиха житен блок. По първоначални данни са изгорели над 200 декара с пшеница. Припомняме, че сигналът е получен на тел. 112 малко преди 14.00 часа...

публикувано на 04.06.24 в 17:40

Продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец

Продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, че..

публикувано на 04.06.24 в 17:29

Армията не планира закупуването на "Himars"

Придобиването на артилерийската ракетна система „Himars" не е част от непосредствените  перспективи на Българската армия. Това заяви заместник-началника на отбраната ген. л-т Михаил Попов след приключване на най-голямото учение на Сухопътни войски..

публикувано на 04.06.24 в 17:21

До края на месеца ще стане ясно къде пребазират ДГ 66 „Детски рай“ заради започващ ремонт

До края на юни ще стане ясно къде ще бъде пребазирана Детска градина 66 „Детски рай“ в Стара Загора заради предстоящ ремонт. В момента от Общината търсят най-добрите варианти. Това каза за Радио Стара Загора Станимира Димитрова, началник отдел..

публикувано на 04.06.24 в 16:14
СНИМКА: Радио Пловдив

Фермери с ефективни протестни действия заради ограничен достъп до планински пасища

Животновъди излязоха днес на протест със символичен палатков лагер в района на отбивката за град Калофер. Чрез недоволството си те алармират отговорните институции за проблем с предоставянето на планински пасища, част от територията на Националния..

публикувано на 04.06.24 в 14:59