Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора

Инициативата "Голямото сърце на Стара Загора" направи дарение на Клиниката по неонатология


Клиниката по неонатология на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" получи пореден нов и съвременен уред от инициативата за събиране на капачки„ Голямото сърце на Стара Загора“. За това съобщи организаторът й общинският съветник  Янко Янков. Уредът е стерилизатор за биберони и шишета, уточни Янко Янков и допълни, че над 40 тона капачки са събрани за четири години в „Голямото сърце на Стара Загора“ . 

По публикацията работи: Тошка Събева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гранична полиция получи 110 високопроходими автомобила

110 високопроходими автомобила получи днес Гранична полиция. Това е първата част от общо 360 бройки, предназначени за дирекцията. От септември ще започне поетапна доставка и на останалите, като до края на годината МВР ще получи още 200 автомобила тип..

публикувано на 06.06.24 в 13:46

Задържаха мигранти край Казанлък

Група мигранти са задържани на източния вход на Казанлък тази сутрин, потвърдиха за Радио Стара Загора от полицията. Те са били в джип с пернишка регистрация. На място са екипи на полицията.   Чуждите граждани са били около 10 души. Все още не е ясно..

публикувано на 06.06.24 в 11:14

Правителството отпуска средства за храм-паметник "Св. Рождество Христово"

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма в страната. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм "Св. Кирил и Методий" в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник "Св. Рождество Христово" при Шипченския манастир са..

публикувано на 06.06.24 в 11:03

Еднодневни трудови договори: Област Стара Загора е първенец

Дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора е първенец в страната по предоставени образци на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа (т.нар. еднодневни договори). Дирекцията е предоставила 27 856 образци на 170 земеделски..

публикувано на 06.06.24 в 10:50

ГДБОП разби престъпна група, източвала банкови сметки, 11 са арестувани

Служители на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" неутрализираха престъпна група, източвала банкови сметки. Задържани са 11 души, участници в схемата, успели да прехвърлят към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лева от 12 клиенти на..

публикувано на 06.06.24 в 10:41

Летни STEM лагери в Стара Загора

Асоциация IT Стара Загора организира безплатни образователни STEM лагери за ученици от 9 до 12 години по време на лятната ваканция. Инициативата STEM Summer Camp е насочена към деца, които имат интерес към науката, технологиите, инженерството и..

публикувано на 06.06.24 в 09:25

Тракийският университет вече и в Червен бряг

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов и проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната и информационна дейност на Тракийския университет, тържествено дадоха старт на кандидатстудентската кампания пред общинските съветници, техния председател Петьо..

публикувано на 06.06.24 в 09:05
Станционна градина, Стара Загора

Предимно слънчево ще бъде времето в четвъртък

През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32° ...

публикувано на 06.06.24 в 05:11

Разширяват граничен пункт "Капитан Андреево"

Има обявена обща поръчка за разширяването на ГКПП "Капитан Андреево". В бюджета са отделени 50 млн. лв., обяви при посещение там днес служебният премиер Димитър Главчев. Той допълни, че предстои да се изгради втори терминал на пункта и да се разшири с..

публикувано на 05.06.24 в 19:02

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59