Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игри, излети и пътешествия предлага Община Павел баня на децата

2
Снимка: Кристина Русева

Община Павел баня продължава да предлага приятни и разнообразни занимания на децата от града и гости на курортното градче през лятото. За първи път с децата ще играят и ще се занимават като аниматори и Царица Роза и Царят на Минералната вода.

 „Предвидили сме игри и състезания по футбол, волейбол и народна топка. За любителите на пътешествията има излети до Стария габър край с. Турия, до Етнографския комплекс „Дамасцена“ и Фермата на щраусите в с. Скобелево. Организирана е и екскурзия до гр. Калофер и родната къща и паметник на воеводата Христо Ботев“, каза за Радио Стара Загора заместник-кмета Милена Кавръкова.

  До края на месеца родителите могат да подадат заявление за участие на децата в обучителните курсове по плуване. „Всички занимания и игри в програмата на Общината „Слънце и игри“ са безплатни“, допълни Милена Кавръкова.

В звуковия файл чуйте за програмата на община Павел баня за децата от Милена Кавръкова



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Сливен

На официална церемония в Сливен връчват наградата „Аргира Жечкова"

Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" Сливен е тазгодишния носител на престижната награда на общината „Аргира Жечкова".  Наградата се връчва традиционно в навечерието на..

публикувано на 23.05.24 в 15:05

Отслужиха благодарствен молебен в строящата се църква в Хасково

Благодарствен молебен извърши днес хасковският свещеник отец Никола в новостроящата се църква в най-големия хасковски квартал.  Повод за него стана навършването на една година от възобновяването на строежа на църквата Св. Иван Рилски. Свещеникът..

публикувано на 23.05.24 в 14:24
Община Сливен

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк" и „Мари Кюри". Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Искат смяна на управителя на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на..

публикувано на 23.05.24 в 14:14

Намаляват кооперациите в България

Кооперациите в България са намалели повече от два пъти през последните 20 години. В момента този бизнес модел, съчетаващ социалното и икономическо развитие се ползва едва в 2 хиляди кооператива. Най-бързо се топят тези в сектор „Земеделие“. Това..

публикувано на 23.05.24 в 14:03

До края на април НАП събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задължения

За първите 4 месеца на 2024 г. Националната агенция за приходите събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задълженияот данъци и задължителни осигурителни вноски. Това е с 11 % повече в сравнение със същия период на 2023 г, съобщават от НАП. Само за две..

публикувано на 23.05.24 в 13:25

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Стара Загора

Жена е била блъснат на пешеходна пътека на кръстовището между булевард "Славянски“ и ул. "Хаджи Димитър Асенов“. Сигналът за инцидента е подаден към 10:22 ч, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора.  На произшествието е пристигнал екип на спешна помощ,..

публикувано на 23.05.24 в 12:55

Проф. Юлиан Ананиев бе удостоен с индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. д-р Юлиан Ананиев бе удостоен с  индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“.  В навечерието на 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 11:13

Обявиха конкурс за български текст на военния марш „Прощаване на славянката“

Няколко старозагорски просветителски сдружения в партньорство с Община Стара Загора, Радио Стара Загора и държавна опера Стара Загора обявяват национален литературен конкурс за написване на български текст на може би най-известният военен марш..

публикувано на 23.05.24 в 10:46

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната в проучване за активна прозрачност

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната според проучване на програмата „Достъп до обществена информация“ за 2023 година. Данните бяха представени на онлайн пресконференция. Проучването за активна прозрачност е..

публикувано на 23.05.24 в 09:07