Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално: Учредиха общинска структура на "Продължаваме промяната" в Стара Загора

Предстои регистрация на "Промени Стара Загора"

34-годишната преподавателка по английски език в ПГЕ „Джон Атанасов“ Яница Господинова е общинският председател на „Продължаваме Промяната“ в Стара Загора. Тя бе избрана на учредителното събрание на организацията, която ще бъде регистрирана под името „Промени Стара Загора“.

Структурата ще бъде ръководена от петчленен съвет. Останалите четирима в ръководството й са юристът Станка Хърсева, финансистът Йонко Йовчев, преподавателят в Тракийския университет д-р Бончо Григоров и журналистът Светлана Димитрова.

Официални гости на учредителното събрание на „Промени Стара Загора“ бяха заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев, заместник-председателя на 47-то Народно събрание Мирослав Иванов, народните представители от Продължаваме Промяната от Стара Загора Радослав Рибарски и Радослав Василев.

„Благодаря за доверието. От първия ден, в който съм част от „Продължаваме Промяната“ в Стара Загора, се стремя да давам най-доброто от себе си. Ще продължа да го правя“, коментира общинският председател на Промени Стара Загора Яница Господинова

В следващите седмици предстои организацията да обяви кандидата си за кмет за областния град и да бъде подредена листата за общински съветници. 


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50
снимка: Елена Балабанова

Арестуваха жена за палеж в Стара Загора

Жена на 41 години е задържана за палеж на апартамент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града. Както радио Стара Загора информира във вторник малко след 11:20 часа е получен сигнал за горящ апартамент в..

публикувано на 05.06.24 в 14:19

Развиват дигиталните умения на учениците в Стара Загора

Всички училища в Стара Загора ще повишават дигиталната грамотност и уменията на своите ученици с обучителните програми в платформата  Буки.bg  от следващата учебна година . Това заявиха кметът на града Живко Тодоров и ресорният зам.-кмет..

публикувано на 05.06.24 в 14:08

МБАЛ Свиленград с обновени и ремонтирани отделения

Приключиха ремонтните дейности в Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Сектор Пулмология на Вътрешно отделение в МБАЛ Свиленград. ОАИЛ  е с трето ниво на компетентност и изпълнява клинични процедури за пациенти от цялата област...

публикувано на 05.06.24 в 13:29
Димитър Главчев

Премиерът ще се срещне с протестиращите на пътя Гълъбово-Мъдрец

Министър-председателят Димитър Главчев, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети в 15.00 ч, третокласния път Мъдрец – Гълъбово.  Това съобщиха от правителствената пресслужба.  Втори ден жителите на..

публикувано на 05.06.24 в 12:14