Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент на жп линията Чирпан - село Спасово

Снимка: Зорница Семерджиева

В 12.30 часа днес е получен сигнал за пътен инцидент на жп линията между Чирпан и село Спасово. По първоначална информация същият е между лек автомобил и специализирана машина за ремонт по железопътен път. Това съобщиха от ОД МВР Стара Загора 

Водачът и машинистът са тествани за алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Оказва се медицинска помощ на водача на лекия автомобил.

По публикацията работи: Николета Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора избира управител на "Тролейбусни и автобусни превози"

80 точки са залегнали в дневния ден на предстоящото в четвъртък редовно заседание на Общински съвет Стара Загора. Местният парламент трябва да вземе решение за определяне на нов управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“.  Две..

публикувано на 27.05.24 в 15:58

Турски хит показват на „Златната липа"

Големият турски режисьор Нури Билге Джейлан е включен в извънконкурсната селекция на „Златната липа" 2024 с последния си филм „Сухи треви" (2023), който е с впечатляваща продължителност от 197 минути. Миналата година „Сухи треви" беше част от..

публикувано на 27.05.24 в 15:36

Професионалната гимназия по ресторантьорство в Павел баня празнува 30-годишен юбилей

В края на май Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня отбелязва своя 30-годишен юбилей. Кулминация на събитията ще бъде пролетна благотворителна кулинарна изложба. Тя ще се проведе на 31 май 2024 г. (петък) от..

публикувано на 27.05.24 в 15:24

В Сливен посрещат новия митрополит

Очаква се малко по-късно днес в Сливенската епархия да бъде тържествено посрещнат новоизбраният митрополит Арсений. Церемонията ще бъде в храма "Света Троица" в село Крушаре.  По-късно кметът на Сливен Стефан Радев ще привества новия митрополит пред..

публикувано на 27.05.24 в 15:17

РЗИ-Стара Загора с инициативa за Световния ден без тютюнопушене

Всяка година на 31 май Световната здравна организация (СЗО) отбелязва Световния ден без тютюнопушене. Мотото на тематичния ден за 2024 г. е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. По данни на СЗО във всички държави..

публикувано на 27.05.24 в 14:19

В българския език най-много се затрудняваме с пунктуацията

В употребата на българския език  - писмено и говоримо, най-големи трудности се срещат при пунктуацията, следвана от правописа, най-слабо с граматиката. Това показват констатациите от проведената първа по рода си кампания за грамотност „Животът няма..

публикувано на 27.05.24 в 13:49
Ива Пехливанска,
председател на Съюза на парамедиците в България

Трябва нормативно да се интегрира работата на парамедиците в Спешната помощ

Необходимо е нормативно да се интегрира работата на обучените парамедици в Спешната медицинска помощ у нас. Това коментира Ива Пехливанска, председател на съюза на парамедиците по повод 27 май, когато отбелязваме Световния ден на спешната помощ. Тя..

публикувано на 27.05.24 в 13:38

Доброволци изработиха екофилми по проект на казанлъшко сдружение

Доброволците от казанлъшкото сдружение „Младежки център за развитие - Взаимопомощ“ изработиха три филма на екотематика по проект „Еко енергия 2” по програма „Европейски корпус за солидарност”. В края на проекта лентите бяха представени в Дома..

публикувано на 27.05.24 в 13:20

Смениха заместник кмет на Чирпан

Със своя заповед кметът на община Чирпан освободи зам.-кмета Румен Тунанов. Това се наложи след заявени лични причини от Тунанов, уточняват от общинския пресцентър. На позицията ще бъде назначена от 6 юни т.г. Светла Дончева - досегашен директор на..

публикувано на 27.05.24 в 12:33
Отец Иван Янков

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че..

публикувано на 27.05.24 в 12:31