Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков е задържан на летището – 24 часа ще изкара в ареста

Автор:
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков е задържан за 24 часа, обяви пред журналисти на Летище "София" Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, който този следобед се прибра от Дубай.

На пистата го чакаше екип на Гранична полиция, както и цивилни полицейски автомобили.

"Ще бъде откаран в МВР болница за преглед. След това ще бъде разпитан от прокуратурата", поясни адвокатът му.

По думите му бившият хазартен бос се е прибрал едва сега у нас, защото до завчера не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната заради съображения за неговата сигурност.

"Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до завчера той нямаше разрешение от Дубай да напуска страната. Върна се, за да изчисти името си пред съда", настоя Баумайер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора е петият град в Европейската мрежа на автентични градове

В съвместен информационен ден Община Стара Загора и Патентното ведомство на Република България представиха проекта „Европейска мрежа за автентични градове“. Целта на събитието е запознаване на широката общественост със същността на европейската..

публикувано на 25.09.24 в 15:46
Община Стара Загора

Община Стара Загора разкрива четири нови социални услуги

Община Стара Загора има готовност да създаде четири нови здравно-социални услуги, предназначени за пълнолетни хора с психични разстройства или физически увреждания. Предложението за нов ангажимент към уязвимите групи е направено от кмета на..

обновено на 25.09.24 в 15:27

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, стана ясно след публикации в публичното пространство. Причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата...

публикувано на 25.09.24 в 15:01

Тротинетките в Стара Загора ще се движат с 5 км в час

Повече от 105 точки ще бъдат разгледани на предстоящата утре сесия на общинския съвет в Стара Загора. Днес групата съветници на ГЕРБ даде информация за част от предложенията. Общинските съветници на ГЕРБ ще подкрепят предложените от..

публикувано на 25.09.24 в 13:39
архив

Сухи треви горят край старозагорското село Пъстрово, пожар и край Казанлък

Сухи треви в изоставени дворове горят край Старозагорското село Пъстрово, съобщиха за Радио Стара Загора от РСПБЗН - Стара Загора . Сигналът за пожара е подаден в 11:37, като  на мястото са изпратени две пожарни коли.  Няма опасност за населеното място..

публикувано на 25.09.24 в 13:03

Избират омбудсман на Млада Загора

На 16 октомври избират Млад омбудсман на Млада Загора.  Гимназистите могат да подават документите си от днес в офиса на oбществения посредник на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Традиционният конкурс за избор на..

публикувано на 25.09.24 в 11:34

Най-възрастният кандидат за депутат в Старозагорско е на 97 години

97-годишният Пенчо Ефтимов Невенски е най-възрастният кандидат за народен представител, който ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври от Старозагорски избирателен район. Той е единственият кандидат от листата на Партия БРИГАДА,..

публикувано на 25.09.24 в 11:08

"Възраждане" предлага създаване на комисия за контрол на ремонтните дейности в Община Стара Загора

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора представителите на партия "Възраждане" ще внесат предложение за създаването на временна комисия, която да осъществява контрол върху качеството и сроковете на строително-ремонтните дейности в..

публикувано на 25.09.24 в 10:40
Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора

Историческият музей в Стара Загора с богата програма за Нощта на изкуствата

В „Нощта на изкуствата“ на 27 септември, петък, от 20:30 ч. в малката изложбена зала на РИМ – Стара Загора ще се открие експозицията “Археологическо лято 2024 г.”  Тя представя резултатите от последните археологически проучвания в резервата „Августа..

публикувано на 25.09.24 в 09:52

По-малко кандидат-депутати в Хасковско

След изтичане на крайния срок за регистрация на партийните листи стана ясно, че желаещите за депутатско място в 51-вото Народно събрание от Хасковска област са по-малко. Сега са 179 кандидатите за народни представители, което е с 48 по-малко от..

публикувано на 25.09.24 в 08:41