Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Подписката срещу натовски бази в Ямбол продължава до края на септември

Над 2 000 души от Ямбол и околните села са се включили в протестната подписка срещу разполагането на натовски войски и бойна техника в поделенията в Кабиле и Безмер. Събирането на подписите продължава, като може да се гласува и по електронен път, съобщиха организаторите от местната структура на коалиция "Левицата". 

Повод за инициирането на подписката е предложението на военния министър Тодор Тагарев НАТО да създаде многонационален дивизионен щаб в района на военните поделения край селата Кабиле и Безмер. Последва питане от страна на областния управител Биляна Кавалджиева към военния министър за уточняване параметрите на предложението. В отговор министър Тагарев посочи, че към момента няма план за откриването на многофункционален щаб на НАТО в близост до Ямбол, както и че : "Към този момент се анализират възможностите за мястото, където да бъде разположена многонационалната бойна група". Здравко Златаров от местното ръководството на коалиция "Левицата" коментира:

На кое да вярваме на първото или на второто? Няма да е в Ямбол- то може да е в околността на Ямбол, може да е в Кабиле, може да е в Бояново, може да е навсякъде! Нека да излязат да кажат какво възнамеряват да бъде.

Събирането на подписите ще продължи до края на септември:По публикацията работи: Анна Турлакова

Още от категорията

Прегазиха мъж в Казанлък

При пътно произшествие в Казанлък загина мъж. Инцидентът станал на Околовръстния път на града. При изпреварване на кола, микробус със сливенска регистрация, е ударил мъжа. Мястото на произшествието се регулира от полицията . В участъка,..

публикувано на 07.12.23 в 20:13

Отложиха делото срещу вота за общински съветници в Раднево

За 18 декември е насрочено следващото съдебно заседание на Старозагорския административен съд срещу вота за общински съветници в Раднево. Днес делото беше отложено по молба на вещите лица, които поискаха удължаване на срока за изготвяне на заключението..

публикувано на 07.12.23 в 18:54

Оставиха в ареста шофьорът, който блъсна велосипедист край село Богомилово

Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишен шофьор, обвиняем за причиняване на катастрофа, при която загина велосипедист на пътя между старозагорските села Богомилово и Ракитница...

публикувано на 07.12.23 в 17:58

Фотоизложба постави началото на празничната програма за декември в Павел баня

Своята първа самостоятелна изложба „Птиците и природата” представи днес в зала „Младост” на НЧ „Напред – 1903” – гр. Павел баня, любител-фотографът Диян Ненов. Тя е реализирана с подкрепата на Община Павел баня и кмета Иса Бесоолу и днес бе открита от..

публикувано на 07.12.23 в 17:47

Златен солид е открит при разкопките на крепостта Асара

Археологически находки от въоръжението и домашния бит са открити при проучването на късно античната крепост Асара край град Николаево  през октомври. Разкопките са възобновени през последните две години, каза ръководителят им асистент Пламен Дойчев от..

публикувано на 07.12.23 в 17:29

Градска олимпиада по ментална аритметика ще се проведе в Стара Загора

30 деца ще участват в годишната олимпиада по ментална аритметика в Стара Загора. Състезанието ще се проведе на 9-и декември в Регионалната библиотека „Захари Княжески“.  През тази седмица клубовете в цялата страна провеждат своите градски състезания...

публикувано на 07.12.23 в 17:09

Протестни подписки срещу токовите удари в Ямболско бяха връчени на зам.-омбудсмана

Зам.-омбудсманът Елена Чернева ще препоръча на Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде извършена незабавна проверка на техническото състояние на електропреносната мрежа на ЕVN, за да се установи каква е причината за зачестилите токови удари в..

публикувано на 07.12.23 в 16:50

Временна организация на движението и обходен маршрут по част от ул. „Капитан Петко Войвода"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по част от ул. „Капитан Петко Войвода" при кръстовището с уличен мост към кв. „Три чучура – юг"  в Стара Загора, за времето от 8 до 15 декември (или до..

публикувано на 07.12.23 в 16:44

Община Стара Загора продължава сътрудничеството си с УНИЦЕФ – България и Националната мрежа на Здравните медиатори

Работна среща проведоха днес в Общинска администрация зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Павлина Делчева с Дани Колева – програмен директор „Закрила на детето" – УНИЦЕФ – България. Те обсъдиха различни аспекти на сътрудничеството между..

публикувано на 07.12.23 в 16:42

Старозагорец продължава битката за живота в турска болница

Продължава набирането на средства в помощ на старозагореца Йовчо Милев. През ноември мъжът получи шанс за живот с трансплантация в Турция. Средствата за нея бяха осигурени с мащабна дарителска кампания , а донор на Йовчо стана неговата майка...

публикувано на 07.12.23 в 16:25