Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Няма да има референдум в община Тунджа

Снимка: Община Тунджа

В община Тунджа няма да се провежда местен референдум, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет. Преди седмица съветници от ГЕРБ входираха предложение с искане избирателите  да се произнесат по въпроси, свързани с охраната на селата и тяхното почистване. 

Предложението за референдум отпадна от дневния ред на заседанието на Общинския съвет, а председателят на групата на ГЕРБ Атанас Христов коментира:

"Изключително съм разочарован от това, което се случи. Първо от липсата на всякаква мотивация защо тази точка отпада. Тя си беше внесена по законния ред".

Съветниците от ГЕРБ искаха населението на община Тунджа да бъде питано дали да бъде създадено общинско звено за охрана, дали да се направи общинско предприятие за сметосъбиране, сметоизвозване и да се изградят ли параклиси във всички гробищни паркове на общината. Според кмета на общината Георги Георгиев внасянето на подобно предложение е предизборен ход от страна на ГЕРБ.Още от категорията

Прегазиха мъж в Казанлък

При пътно произшествие в Казанлък загина мъж. Инцидентът станал на Околовръстния път на града. При изпреварване на кола, микробус със сливенска регистрация, е ударил мъжа. Мястото на произшествието се регулира от полицията . В участъка,..

публикувано на 07.12.23 в 20:13

Отложиха делото срещу вота за общински съветници в Раднево

За 18 декември е насрочено следващото съдебно заседание на Старозагорския административен съд срещу вота за общински съветници в Раднево. Днес делото беше отложено по молба на вещите лица, които поискаха удължаване на срока за изготвяне на заключението..

публикувано на 07.12.23 в 18:54

Оставиха в ареста шофьорът, който блъсна велосипедист край село Богомилово

Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишен шофьор, обвиняем за причиняване на катастрофа, при която загина велосипедист на пътя между старозагорските села Богомилово и Ракитница...

публикувано на 07.12.23 в 17:58

Фотоизложба постави началото на празничната програма за декември в Павел баня

Своята първа самостоятелна изложба „Птиците и природата” представи днес в зала „Младост” на НЧ „Напред – 1903” – гр. Павел баня, любител-фотографът Диян Ненов. Тя е реализирана с подкрепата на Община Павел баня и кмета Иса Бесоолу и днес бе открита от..

публикувано на 07.12.23 в 17:47

Златен солид е открит при разкопките на крепостта Асара

Археологически находки от въоръжението и домашния бит са открити при проучването на късно античната крепост Асара край град Николаево  през октомври. Разкопките са възобновени през последните две години, каза ръководителят им асистент Пламен Дойчев от..

публикувано на 07.12.23 в 17:29

Градска олимпиада по ментална аритметика ще се проведе в Стара Загора

30 деца ще участват в годишната олимпиада по ментална аритметика в Стара Загора. Състезанието ще се проведе на 9-и декември в Регионалната библиотека „Захари Княжески“.  През тази седмица клубовете в цялата страна провеждат своите градски състезания...

публикувано на 07.12.23 в 17:09

Протестни подписки срещу токовите удари в Ямболско бяха връчени на зам.-омбудсмана

Зам.-омбудсманът Елена Чернева ще препоръча на Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде извършена незабавна проверка на техническото състояние на електропреносната мрежа на ЕVN, за да се установи каква е причината за зачестилите токови удари в..

публикувано на 07.12.23 в 16:50

Временна организация на движението и обходен маршрут по част от ул. „Капитан Петко Войвода"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по част от ул. „Капитан Петко Войвода" при кръстовището с уличен мост към кв. „Три чучура – юг"  в Стара Загора, за времето от 8 до 15 декември (или до..

публикувано на 07.12.23 в 16:44

Община Стара Загора продължава сътрудничеството си с УНИЦЕФ – България и Националната мрежа на Здравните медиатори

Работна среща проведоха днес в Общинска администрация зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Павлина Делчева с Дани Колева – програмен директор „Закрила на детето" – УНИЦЕФ – България. Те обсъдиха различни аспекти на сътрудничеството между..

публикувано на 07.12.23 в 16:42

Старозагорец продължава битката за живота в турска болница

Продължава набирането на средства в помощ на старозагореца Йовчо Милев. През ноември мъжът получи шанс за живот с трансплантация в Турция. Средствата за нея бяха осигурени с мащабна дарителска кампания , а донор на Йовчо стана неговата майка...

публикувано на 07.12.23 в 16:25