Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорските медалисти от Световното по ММА бяха отличени от Живко Тодоров

Снимка: Живко Иванов

Световният шампион Мартин Петков, бронзовият медалист Спас Хаджиев и техният треньор по ММА от Боен клуб "Атила" Стара Загора получиха специални плакети от кмета на града Живко Тодоров. Старозагорският градоначалник поздрави младите бойци за успехите. Отличията на възпитаниците на ПМГ "Гео Милев" и ГПЧЕ "Ромен Ролан" на отминалото в началото на август Световно първенство в Обединените арабски емирства за момчета, кадети и юноши до 18г. бяха в основата на дванадесетото място, което представителният отбор на България на шампионата завоюва. 

В рамките на официалното събитие в Община Стара Загора създателят на Боен клуб "Атила" Ивайло Георгиев коментира трудностите по пътя към успеха. Той изрази благодарността си към Живко Тодоров за подкрепата, която местната власт указва за развитието на спорта в града. Георгиев акцентира също, че атмосферата в залата до голяма степен е причина за положителните резултати на спортистите от "Атила". От началото на година бойците от клуба вече завоюваха цели три медала на световни първенства по ММА. 

Повече в репортажа на Живко Иванов:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Кирилов: Доволен съм от точката в Раднево

"Изиграхме добър мач при гостуването в Раднево на тима на "Миньор". Срещата завърши 2:2, като домакините на два пъти ни повеждаха в резултата, но стигнахме до точката. Тя е добре дошла за нас с оглед играта и развитие на мача. Сега се готвим за..

публикувано на 26.09.24 в 13:21

Старозагорка изкачи връх Манаслу

Старозагорката Христина Йосифова достигна най-високата точка на връх Манаслу (8163 метра) в Хималаите. Това стана факт на 24 септември в 06.45 часа.  Т я е първата българка, изкачила този връх и първата старозагорка на осемхилядник.

публикувано на 26.09.24 в 11:08

19-годишен преби непълнолетен на футболен мач

Спор при футболен мач в с. Овощник завърши с побой. За това съобщават от Областната дирекция на МВР Стара Загора. Вчера в 18.33ч. на телефон 112 е получено съобщение от 34-годишен мъж за нанесен побой при футболен мач в с.Овощник над футболист.  След..

публикувано на 26.09.24 в 10:59

Трето място отборно за малки джудисти

В края на следващата седмица в Панагюрище ще бъде проведено Държавното отборно първенство по джудо за юноши старша възраст и кадети. „Имаме добри състезатели в тази възраст“, сподели пред Радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в клуб..

публикувано на 26.09.24 в 09:27

За 10-ти път Стара Загора посреща младите надежди на фехтовката

На 28 и 29 септември в Спортна зала „Иван Вазов“ над 150 млади фехтовачи ще излязат на фехтовалните пътеки в спор за Купа „Стара Загора“. Състезанието е 1-ви кръг за Купа България и е първото за сезона от календара на Българска федерация по..

публикувано на 25.09.24 в 15:05

В „Берое 2016“ ще надграждат постигнатото през миналата година

Волейболният „Берое 2016“ завърши на второ място в турнира за Балканската купа, проведен в Солун. Във финала възпитаниците на Мирослав Живков загубиха с 0:3 гейма от турския „Аркас Спор“ Измир. „Тепърва ще анализираме и правим ясна оценка на..

публикувано на 25.09.24 в 15:03

Атанас Апостолов: "Струмска слава" не са за подценяване

"Жребият за Купата на България ни отреди за съперник състава на "Струмска слава" Радомир. Те наистина са от втората половина на таблицата в Б група, но това не бива да ни заблуждава. Мачовете ще са в периода 9-15 октомври, като към момента още не знаем..

публикувано на 25.09.24 в 08:34

Пуснаха билетите за следващото беройско домакинство

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за двубоя със "Славия", съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница.   Срещата от X кръг на шампионата е насрочена за 27 септември, събота от 20:00ч.  Цената на билета за мача е 15 лв. в предварителна..

публикувано на 24.09.24 в 15:40

Млада баскетболистка се завръща в Стара Загора

Поредна новопривлечена състезателка обявиха от женския баскетболен "Берое". След 2 сезона в чужбина и натрупан опит в първенствата на Италия и Португалия, в тима се завръща Златка Маданкова. Националката вече е в Стара Загора и започва тренировки със..

публикувано на 24.09.24 в 15:30

Иван Попов: Силно представяне на нашите лекоатлети в Брашов

"Силно се представиха лекоатлетите на СК "Берое" на турнира в румънският град Брашов. Състезанието бе "Brasov Running Festival" с участието на много чужденци и бе на много високо ниво. Лекоатлетите на СК "Берое" под 18 години Алис и Зара Илиеви на 3000..

публикувано на 24.09.24 в 14:28