Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Kампанията „Маратон на добротата“ продължава до края на ноември

Мечо търси своите най-малки посланици на доброто! От 1 септември до края на ноември продължава и кампанията „Маратон на добротата“.

Идеята е да се разбуди усещането за добротворчество при децата още от детската градина. Като за целта Мечо ще има посещение в няколко града и ще се запознае с малчуганите. А в детските заведения ще бъдат поставени кутии, в които мъниците всеки ден да пускат по едно листче с едно свършено добро дело, съобразено с възрастта им.

Мечо празнува и първия си рожден ден с изложба на цялата книжка в Морската градина в град Варна. Може да се насладите на всички разкошни илюстрации от талантливата Саша Станева на слънчевия часовник.

Чуйте повече в интервюто на Поли Владимирова с Виктория Петрова в прикачения звуков файл:

Още от категорията

Поетът Георги Константинов отбелязва в Казанлък своята 80-та годишнина

Тази вечер в Литературно-художествен музей „Чудомир“ в Казанлък Ви канят на Творческа вечер с поета Георги Константинов, по повод неговата 80-та годишнина. Георги Константинов е роден на 20 декември 1943 г. в Плевен. Завършва Софийския..

публикувано на 30.11.23 в 13:42

Международна година на безименния пръст

Днес от 17.30 часа в Музея на хумора и сатирата, в Габрово, се открива изложбата "Международна година на безименния пръст" . Темата на експозицията разглежда несправедливото неглижиране на безименния пръст през годините.  34 са подредените..

публикувано на 30.11.23 в 12:45

Международният фестивал "Срещи на младото европейско кино" ще гостува в Казанлък

За първи път международния фестивал "Срещи на младото европейско кино" ще излезе извън столицата и ще посети няколко града в България. Първата спирка ще бъде град Казанлък.  Официалното откриване на изданието ще се състои на 15 декември от 18:00 часа..

публикувано на 30.11.23 в 12:45

Държавна опера-Стара Загора кани на среща-разговор с Мария Клинчева

На 2 декември /събота/ в 16 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора заповядайте на среща-разговор с Мария Клинчева, дългогодишен солист на Старозагорска опера. Събитието е в програмата на Фестивал на оперното и балетно изкуство и е по повод на..

публикувано на 30.11.23 в 10:59

200 певци и танцьори създават фолклорен празник в Карлово

Една от най-старите културни институции у нас - НЧ "Васил Левски-1861", Карлово отправя покана за концерт към жителите и гостите на подбалканския град, този четвъртък от 18:30 часа.  "Празник в полите на Балкана" е финален етап по проект към Национален..

публикувано на 28.11.23 в 17:32

Добромир Момеков покорява сцената на старозагорската опера със силно присъствие в "Лето 893"

Българската историческа опера „Лето 893“ ще бъде част от Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. На 5 декември, 50 години след първата легендарна постановка в своята история Държавна опера – Русе ще представи отново епохалната..

публикувано на 28.11.23 в 15:20
Ралица Стоянова и Севар Иванов в

"Шахнаме: Сказание за Зал" в Стара Загора

Националното турне на пиесата „Шахнаме: Сказание за Зал“ приключва на 13 декември с гостуването в Стара Загора от 19ч. в Културен център Стара Загора. Представлението по древния персийски епос на Фердоуси „Шахнаме“ или „Книга на царете“..

публикувано на 28.11.23 в 15:01

Изложба с дъх на френски парфюм

Намерени в мазета и тавани, спасени и реставрирани грижливо, от Кристиан Конов семейни вещи са подредени в изложба в памет на неговия прадядо Райчо Конов . Видният старозагорец е бил собственик на парфюмерия  "Малката Виолетка", през 30-те и началото на..

публикувано на 27.11.23 в 14:20

Николета Станойкова с дебютна песен "Fire"

Певицата Николета Станойкова се появи на музикалната сцена с дебютната си авторска песен "Fire". В нея тя изразява своето огнено настроение. Идеята й е била да създаде лесно запомняща се песен, в която да покаже потенциала на гласа си. Пред..

публикувано на 27.11.23 в 09:37

„Летящият холандец“ от Рихард Вагнер гостува на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора

„Летящият холандец“ от Рихард Вагнер гостува на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора на 26 ноември 2023 г., само един ден след неговата премиера във Варна. Постановката е дело на известната на европейската оперна сцена и постоянен..

публикувано на 24.11.23 в 17:48