Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ямбол отбелязва Деня на Независимостта

Община Ямбол
Снимка: Емил Енчев

115-ата годишнина от  обявяването на Независимостта на България ще отбелязана тържествено в Ямбол. В празничната церемония ще вземат участие и представителни части от ямболския гарнизон. Празничната програма ще започне с изпълнения на градския Духов оркестър в центъра на Ямбол. След церемонията по издигането на националния флаг и приветственото слово на кмета на града Валентин Ревански, е предвиден тържествен ритуал с участието на представителни части от ямболския гарнизон. За втора година ще се проведе и велопоход, в който участниците ще преминат около 10 км като крайната точка е „Тракийския и античен град Кабиле".В Културно-информационен център „Безистен" е обявен Ден на отворени врати.


Още от категорията

Инициативата „Достъпно за вас" вече дава резултати

Инициативата „Достъпно за вас", която стартира преди по- малко от месец, вече дава резултати, посочи зам.-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев във Ямбол.  Зам.-министър Шотев подчерта, че в инициативата „Достъпно за вас" министерството..

публикувано на 11.12.23 в 18:38

Мъжът, пребил жена си в Сливен, остава под домашен арест

Окръжен съд Сливен измени мярката за неотклонение от „парична гаранция" на „домашен арест" спрямо 45-годишния Йордан Стоянов, обвинен в домашно насилие. Според обвинението той е нанесъл лека телесна повреда на бившата си съпруга.  На първа инстанция на..

публикувано на 11.12.23 в 18:28
Резерват „Кутелка“

В Сливен обсъдиха защитата на резерват „Кутелка“ и позволените туристически маршрути

Защитата на резерват „Кутелка“ и позволените туристически маршрути по плана за управление бяха сред основните теми, които бяха обсъдени на информационна среща в Сливен, посветена на популяризирането и опазването на защитената територия. Това съобщи..

публикувано на 11.12.23 в 16:15

Ръчно изработени играчки с кауза предлагат от сдружение "Заедно с теб можем"

Коледна украса с кауза ще предлагат и тази година от Сдружение „Заедно с теб можем“. На 16 декември на фермерския пазар „Кореняк“  ще се включат от сдружението, за да предложат ръчно изработените играчки и украси за празника. Със средствата,..

публикувано на 11.12.23 в 16:00
РЗИ, Стара Загора

Епидемичната обстановка в област Стара Загора остава спокойна

Епидемичната обстановка в област Стара Загора остава спокойна, през изминалата седмица регистрираната заболеваемост е 137 случая на остри респираторни заболявания на 10 хиляда жители, далеч от стойностите за обявяване на епидемия, които са 300 на..

публикувано на 11.12.23 в 15:17

Близо 3 хил. превозни средства са проверени за седмица в областта

Продължават акциите на полицията, насочени към спазване на правилата за движение по пътищата в страната.  За времето от 04.12.2023г. до 10.12.2023г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за..

публикувано на 11.12.23 в 14:49

Избраха председатели и състав на комисиите в Общинския съвет на Казанлък

На заседанието на Общински съвет Казанлък, провело се днес бяха приети принципи за изграждане на постоянните комисии и определен техния брой, предмет на дейност, ръководство и състав, информират от пресцентъра на общината. За председател на..

публикувано на 11.12.23 в 14:15

Петя Чакърова оглави Регионалната дирекция "Социално подпомагане"

Петя Чакърова е новият директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора. Тя поема поста от Павлина Делчева, която беше избрана за общински съветник, а впоследствие и за зам.-кмет на община Стара Загора.   "Целият ми професионален път..

публикувано на 11.12.23 в 14:13

7-годишно момче стана шампион по ментална аритметика

Владимир Иванов спечели купата по ментална аритметика на проведената Градска олимпиада. Той успя да реши най-много задачи за времето, с което разполагаха състезателите. Децата, които премериха ум, бяха на възраст от 5 години до 11. В рамките на два кръга..

публикувано на 11.12.23 в 14:06

С тържествена заря в Болярово дадоха началото на празниците

Кметът на община Болярово запали заедно с десетки деца светлините на коледното дърво в центъра на града.  Въпреки студеното време около елхата се събраха десетки жители на града и общината. Кметът Христо Христов поздрави присъстващите с пожелание..

публикувано на 11.12.23 в 13:04