Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

Снимка: БТА

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на парламента бяха отворени и за медиите.

И все пак има надежда за резултат сред някои от енергетиците и миньорите, които дойдоха заедно със синдикалните си представители в Народното събрание. 

"Готови сме да стигнем дотам, докъдето е нужно. Единствено ще повярваме, когато политиците се обединят, всички управляващи да работят за тази държава и за народа", каза Стойчо Стоев, един от протестиращите на магистралата.

Именно миньорите и енергетиците, които протестират на магистралата и вече пети ден блокират ключови артерии по пътищата на България, настояха за среща в Народното събрание, заради което премиерът Николай Денков, който първо ги покани на среща в Раднево, промени мястото на срещата и ги покани в Народното събрание. Засега не се знае дали премиерът е вътре. По информация на БНР той е в сградата на парламента.

На влизане президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че има една-единствена дума, която може да определи ситуацията и тя е недоверие. Попитам дали би приел разговори във формат без ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане", а само с партиите, които подкрепят управлението, Манолов отговори:

"На мен лично не ми е проблем, защото аз не правя голяма разлика между тях. Да си кажа честно беше ми трудно да разбера защо. Но сега си поговорихме и разбрахме. Би ни се искало от тях да вземат единна българска позиция по този проблем".

"Нашата идея е да започнат преговори по някакъв начин с парламентарно представените партии, тоест тези, които крепят правителството, защото хората вече са на ръба", каза Огнян Атанасов, вицепрезидент на КНСБ.

Срещата започна при закрити врата за медиите, но вече журналистите са допуснати поне да влязат в сградата на Народното събрание.


Още от категорията

Съдът в Сливен пусна под гаранция мъж, обвинен в насилие над жена си

Парична гаранция от 1500 лева постанови Районен съд  Сливен срещу 45-годишен мъж от сливенското село Николаево, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на съпругата си, с която са в развод . Районният съд не уважи внесеното от Районната прокуратура..

публикувано на 04.12.23 в 18:53

След жалби на граждани: Търси се решение на казус с парцел в кв. „Три чучура-Север“, предвиден за застрояване

Ръководството на Община Стара Загора, както и общински съветници са ангажирани с намирането на решение по казус, свързан с парцел в кв. „Три чучура-Север“, който е предвиден за застрояване. Теренът от над 5 декара, частна собственост от повече от 15..

публикувано на 04.12.23 в 17:39

Протестна подписка срещу постоянните токови удари започват в община Тунджа

Протестна подписка срещу постоянните токови удари и честите спирания на електрозахранването инициират жителите на няколко села в  ямболската община "Тунджа". Ако проблемът не е бъде решен, местните са готови да блокират международния път към Граничен..

публикувано на 04.12.23 в 17:12

Заради катастрофа е затруднено движението между Богомилово и Ракитница

Катастрофа между селата Богомилово и Ракитница затрудняват движението в участъка, потвърдиха за Радио Стара Загора от ОДМВР - Стара Загора.  Временно движението по път II-66 Стара Загора - с . Ракитница в района на с. Богомилово е ограничено в една лента..

публикувано на 04.12.23 в 17:05
Община Стара Загора

В началото на 2024 г. приемат нова Стратегия за управление на общинската собственост в Стара Загора

През следващия месец ще бъде изготвена, а в началото на 2024г. и приета нова Стратегия за управление на общинската собственост на територията на Стара Загора. Това обяви зам.-кметът Павлина Делчева. Тя взе участие в брифинг на председателя на общинския..

публикувано на 04.12.23 в 16:03

Протестна подписка срещу постоянните токови удари започват в община Тунджа

Протестна подписка срещу постоянните токови удари и честите спирания на електрозахранването инициират жителите на няколко села в ямболската община "Тунджа". Ако проблемът не е бъде решен, местните са готови да блокират международния път към Граничен..

публикувано на 04.12.23 в 16:01

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на..

публикувано на 04.12.23 в 15:08

МОН с промени в НВО, въвеждат и тестове за 9-и клас със задачи по ПИЗА

Много повече практически и междупредметни задачи ще има още от тази година на изпитите за Национално външно оценяване на учениците, които завършват 10. клас. От следващата учебна година за първи път подобен формат изпит ще се проведе и за децата от 4...

публикувано на 04.12.23 в 14:45

Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата

Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата, организират от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на заболяването, да се даде възможност на всеки..

обновено на 04.12.23 в 14:42

Започна изграждането на екологично и иновативно междублоково пространство

Стартира проект „Зелени решения за междублоково пространство в кв. „Железник“ за преодоляване на „Градския топлинен остров“. Той ще се реализира в пространството  на жилищните сгради с административни адреси ул. „Загорка“ № 31; ул. „Загорка“ № 33, ул...

публикувано на 04.12.23 в 14:38