Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Срещата между протестиращите енергетици, правителството и депутати продължава в работен формат

Снимка: БТА

Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените формации продължава в работен формат.

Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, съобщиха източници на БНР от преговарящите екипи. Не е изключен и вариант за изработване на общ документ, който да бъде подписан от всички страни. 

Срещата между протестиращите и представителите на властта започна малко след 11:00 ч.
Още в началото премиерът Николай Денков заяви, че някои от исканията на енергетиците са неизпълними. Те настояват България да изтегли плановете за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори. 

От БСП - единствената парламентарна партия, която не участва в срещата в Народното събрание, обявиха, че предлагат единственото работещо решение: парламентът да възложи на МС изтегляне на подадения в Брюксел план и отсрочка за спокойни и нормални разговори. 

В позиция до медиите социалистите посочват, че срещата между управляващи и протестиращите миньори е пълен провал. 

"Целта на организаторите ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не е решаване на проблемите на хората, а имитация на разговори, сваляне на напрежението и смачкване на протеста", посочват от БСП. 

Стотици миньори остават на блокадите на АМ "Тракия", "Струма" и Подбалканския път. От резултатите от срещата в София ще зависи какво ще предприемат от тук нататък.

Още от категорията

На Никулден патронен празник отбеляза старозагорското Шесто основно училище

Освен имениците, които поздравяваме на Никулден, днес в Стара Загора празнува цяло едно училище със своите почти хиляда възпитаници. Шесто основно носи името на Св. Никола и също като хората освен рожден ден, празнува и имен ден . Днес..

публикувано на 06.12.23 в 16:28

Етеричните масла няма да се третират като опасни химически продукти

Европейският съвет взе решение да се премахнат всички регулации и рестрикции, които засягат розовите и други етерични масла и те са трайно изключени от регламента, който ги третира като съдържащи опасни съставки. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 06.12.23 в 16:28
Архив

Светлините на коледната елха в Сливен грейват на Никулден

Навръх Никулден в Сливен ще бъдат запалени светлините на коледната елха с ефектно дрон-шоу. Началото е в 17:30 часа на пл. „Цар Освободител“, съобщи Дора Чанева, началник на отдел ''Култура'' в общинската администрация. В тържеството ще участват тримата..

публикувано на 06.12.23 в 15:41

700 хиляди лампички грейват за Коледа в Казанлък

Започна монтирането на коледната украса в Казанлък. Общински служители поставят коледните светлини в града и по огромната елха на площад ,,Севтополис“. Богато украсена ще бъде не само централната част, но и целият град, който ще грейне със светлините..

публикувано на 06.12.23 в 15:06

Бойлер причини пожар в социален дом в Твърдица

Пожар в Дома за социални услуги на възрастни с умствени и психични увреждания в град Твърдица е унищожил част от покрива на сградата, съобщават от ОДМВР Сливен. Няма пострадали.  Причината за възникналия пожар е късо съединение в електрическото..

публикувано на 06.12.23 в 15:06

Стартира проект "Оранжева стая" на "Зонта клуб" - Стара Загора

По проект “Оранжева стая” стартира кампания за набиране на средства. Инициативата е на "Зонта клуб" -Стара Загора. За това съобщи президентът на женската общност Милена Димитрова.  Целта на проекта е оборудване и обзавеждане на стая за подпомагане и..

публикувано на 06.12.23 в 15:02

Тракийският университет награди над 200 възпитаници в навечерието на студентския празник

Над 200 възпитаници на Тракийския университет бяха отличени с грамоти на официална церемония по Награждаване на изявени студенти. Те бяха номинирани в следните категории: пълни отличници; отличен успех; научноизследователска дейност; активност по..

публикувано на 06.12.23 в 14:47

Мъж на 26 години е пострадал при инцидента в завод в Казанлък

26 годишен мъж е пострадалият след инцидент в завод за производство на лекарства в Казанлък. Мъжът е откаран за лечение в пловдивска болница с 25% изгаряния по тялото. Районната прокуратура в Стара Загора е започнала досъдебно производство за причините,..

публикувано на 06.12.23 в 14:14

Разширяване на информационния център за обслужване на бежанци в Стара Загора

От началото на войната в Украйна са пристигнали над 2 млн. бежанци. Малко над 170 000 са регистрирани за временна закрила. В Стара Загора са избрали да останат над 1500 души. Това съобщи днес Диана Димова от Фондация "Мисия криле". След провеждането на..

публикувано на 06.12.23 в 13:49

И в Ямбол се включиха в националния протест на културните дейци

Екипът на държавният куклен театър "Георги Митев"  в Ямбол се присъедини към националния протест на културните дейци. "Държава без култура  е държава без бъдеще!" - под това мото премина протестът на куклените театрали. Актьорът  Ангел Попов:..

публикувано на 06.12.23 в 13:42